107par 1-3, 107par4 ważnie uzasadnienie

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
BASIA gops
Praktykant
Zajmuję się: ŚR/FA/ŚW
Kontakt:

107par 1-3, 107par4 ważnie uzasadnienie

Post autor: BASIA gops »

witam mam problem kobieta złożyła wniosek na 3 dzieci w tym na pierwsze dziecko z dokumentacji wynika iż dziecko kończy 18 rok życia 15- stycznia 2018. Przyznałam świadczenia w decyzji napisałam o podzielności jak również jest jedno zdanie jakby odnośnie całości że W związku z tym iż spełniła pani wymogi ustawy o pomocy............ świadczenia przyznano na dzieci .............. W podstawie powołałam 107 par 1-3 natomiast nie powołałam 107 par 4 gdyż napisałam o podzielności świadczenia na to dziecko natomiast na dwójkę i kolejnych napisałam tylko to zdanie. Jednakże stwierdzono że powinnam powołać ten 107 par 4 w decyzjach mimo to gdyż nie napisałam wyczerpująco uzasadnienia bo skupiłam się na pierwszym aby tę podzielność podkreślić na jakiej podstawie itp a co z dwójką pozostałych. Proszę o podpowiedź czy jeżeli mamy uzasadnienie jakiekolwiek to art, 107 par 4 powinien być czy jednak nie bo ja dotąd tylko go wskazywałam w podstawie prawnej kiedy całkowicie odstępowałam . proszę o podpowiedź.
ODPOWIEDZ