2 mieszkania - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 25 lut 2016, 14:51

Facet składa mi wniosek o dodatek mieszkaniowy (kolejny, poprzedni przyznany na okres od IX do II) ). Mieszkanie wynajmuje od matki - jest umowa najmu, określony jest czynsz. Przychodzi wypełnia wniosek i oczywiście oświadczenie majątkowe i nie było by nic nadzwyczajnego gdyby nie wpisał że posiada kolejne mieszkanie !! Tyle że w innej miejscowości, również umowa najmu tyle że na konkubinę . Niby socjalne. Ma donieść mi umowę. Z rozmowy wyszło że ponoszą na tamto mieszkanie jakieś tam wydatki, czynsz/kaucja, media....Ma przedstawić mi konkretnie w oświadczeniu.
Utrzymują się z pomocy społecznej - zona zasiłek stały i świadczenia rodzinne, on nie pracujący wykreślony z urzędu pracy ( twierdzi że nie ma pracy w jego zawodzie). Rodzina 4 osobowa.
Co byście zrobili? Mój Kierownik jest za odmowa z powodu dysproporcji. Jakby nie patrzeć ponoszą koszty zarówno za mieszkanie w naszej gminie, jak i za te w innej miejscowości. Dochody bez szału 155 zł na osobę/m-cznie. Tam niby nie korzysta z dodatku , czekam na zaświadczenie..
Hola

Napisano: 27 lut 2016, 21:20

Hola pisze:Co byście zrobili?
Najpierw uporządkowali wiedzę: co kto ma, kto komu wynajmuje, kto komu płaci, jaką materialną korzyść ma wnioskodawca, jaką może mieć itd. Póki nie zrozumiem tego, trudno doradzać, o najwyżej tak: żadna dysproporcja nie pozwoli odmówić dodatku, póki nie wymyśli się W JAKI KONKRETNIE SPOSÓB ta dysproporcja może stymulować uiszczanie wydatków.
PCW
VIP
Od: 14 kwie 2014, 7:31
Zajmuję się:

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x