2 wnioski elektroniczne na jedno dziecko
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia: rodzinne, fundusz , wychowawcze, dobry start
- Kontakt:
2 wnioski elektroniczne na jedno dziecko
wpłynęły 2 wnioski na to samo dziecko co z tym robimy?
-
- Praktykant
- Zajmuję się: świadczenia: rodzinne, fundusz , wychowawcze, dobry start
- Kontakt:
Re: 2 wnioski elektroniczne na jedno dziecko
dodam ze 2 jest jakby korektą 1 bo ma wlaściwy nr szkoły
-
- Praktykant
- Zajmuję się: księgowa
- Kontakt:
u nas wpłynęły dwa takie same wnioski od jednego wnioskodawcy. Na razie nie wiemy co z tym fantem zrobić. Pan twierdzi, że wysłał tylko jeden, a my w Minerwie mamy dwa. Wysłaliśmy pytanie do prawnika. Ciekawe co odpisze 

-
- Stażysta
- Zajmuję się: referent
- Kontakt:
u mnie również ta sama sytuacja co u doradora; też mam dwa takie same wnioski i nie wiem co zrobić???? Myślałam żeby powiadomić stronę żeby przyszła i wycofała ten drugi wniosek i myślę że umorzenie postępowania??? Ale nie jestem do końca pewna czy to poprawne a i czy wnioskodawca "zechce" przyjść wycofać z obiegu ten wniosek bo różnie to bywa????
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Jeśli wnioskodawca złoży dwa takie same wnioski na te same dzieci to jeden musi wycofać wtedy umorzenie na 105 kpa jeśli nie wycofa to rozpatrujecie pierwszy który wpłynął i umarzacie drugi też na 105 kpa w związku z tym że decyzja na te dzieci już została wydana.
Jeśli wpłynęły dwa wnioski i mają takie same numery PIU to znaczy że system sam zdublował wnioski w takim przypadku nic nie robicie, bo wnioskodawca złożył jeden wniosek.
Jeśli wpłynęły dwa wnioski i mają takie same numery PIU to znaczy że system sam zdublował wnioski w takim przypadku nic nie robicie, bo wnioskodawca złożył jeden wniosek.
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się: Św
- Kontakt:
pierwszy rozpatrzyłam, na drugi napisałam odmowę wszczęcia postępowania
-
- Referent
- Zajmuję się: ŚW/FA
- Kontakt:
Odmowa wszczęcia wtedy gdyby np. ktoś złożył w czerwcu wniosek elektroniczny na nowy okres bo można je składać od 1 lipca, bądź teraz przesłał nam pocztą czy kurierem wniosek papierowy na nowy okres, bo wnioski z innego kanału niż bank przyjmujemy od 1 sierpnia.
Wtedy odmowa wszczęcia na 61a (plus 61§3a przy wniosku złożonym elektronicznie)
Wtedy odmowa wszczęcia na 61a (plus 61§3a przy wniosku złożonym elektronicznie)
Nie popełnia błędu tylko ten, kto nic nie robi.
- nowicjuszka
- Referent
- Zajmuję się: św
- Kontakt:
Masz może wzór takiego pisma? Nigdzie nie mogę znaleźć a mam masę takich przypadków.paulina124 pisze:Jeśli wnioskodawca złoży dwa takie same wnioski na te same dzieci to jeden musi wycofać wtedy umorzenie na 105 kpa jeśli nie wycofa to rozpatrujecie pierwszy który wpłynął i umarzacie drugi też na 105 kpa w związku z tym że decyzja na te dzieci już została wydana.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+
- Kontakt:
doradora pisze:u nas wpłynęły dwa takie same wnioski od jednego wnioskodawcy. Na razie nie wiemy co z tym fantem zrobić. Pan twierdzi, że wysłał tylko jeden, a my w Minerwie mamy dwa. Wysłaliśmy pytanie do prawnika. Ciekawe co odpisze
Ja pisze postanowienie o połączeniu spraw. Wysyłam do strony a jak wnioski takie same to rozpatruje jako jeden i wysyłam info do strony i po temacie.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: 500+
- Kontakt:
A gdzie w 300+ masz decyzję przyznającą świadczenie na dzieci?paulina124 pisze:Jeśli wnioskodawca złoży dwa takie same wnioski na te same dzieci to jeden musi wycofać wtedy umorzenie na 105 kpa jeśli nie wycofa to rozpatrujecie pierwszy który wpłynął i umarzacie drugi też na 105 kpa w związku z tym że decyzja na te dzieci już została wydana.
Oprócz 2 wnioski elektroniczne na jedno dziecko - Dobry Start (300+) przeczytaj również:
tytuł przelewu SYGNITY gdzie zmienić?
500+ obecnie w innej gminie a do nas 300
jak zmodyfikowac znacznik DEC_PrzyznaneSwiadczenia_lista
czy wniosek może złożyć ojciec dziecka ?
jesli kontynuacja nauki to musi byc ta sama szkoła
Czy wypłacacie juz świadczenie Dobry Start?
osoba uprawniona do złożenia wniosku
przekierowanie wniosku 300+ do innej jednostki
rodzic obywatel polski dziecko uczy sie w Rosji
rozliczenie środków finansowych - zapotrzebowanie 300+
oświadczenie dla dzieci w wieku od 6 do 9 lat
Czy 300+ przysluguje studentom?
Sygnity zmienia treść wniosku w zależności od miejsca wydruk
wczytanie wniosku i co dalej? prośba o pomoc doświadczonych
MEN SIO kiedy będzie działać
złe dane adresowe szkoły co dalej