2 wnioski, wywiad i jak przyznać POMOCY, BŁAGAM

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
aśkaa

2 wnioski, wywiad i jak przyznać POMOCY, BŁAGAM

Post autor: aśkaa »

Pan złożył wniosek na 500+ w czerwcu , po 3 dniach złożyła jego żona drugi wniosek na to samo dziecko. Nie mają rozwodu mieszkają oddzielnie, więc pracownik socjalny przeprowadził wywiad w lipcu i stwierdził , że Pani sprawuje opiekę nad dzieckiem.
Pan - odmowa
Pani przyznajemy 500, tylko od kiedy, co z art. 23 ust. 3 ????
marlenka1

Re: 2 wnioski, wywiad i jak przyznać POMOCY, BŁAGAM

Post autor: marlenka1 »

Przyznajesz Pani, osobie która sprawuje opiekę I z którą dzieci zamieszkują. Jeśli prawo do 500 ustalasz od kwietnia to w wywiadzie powinnaś mieć napisane że w tym okresie były z matką.

Podpierasz się:

- definicją rodziny ( wspólne zamieszkiwanie)
- Art. 4. 1. Celem świadczenia wychowawczego jest częściowe pokrycie wydatków związanych z wychowywaniem dziecka, w tym z opieką nad nim i zaspokojeniem jego potrzeb życiowych.

Wg mnie byłoby bez sensu przyznać od miesiąca wywiadu ( czyli lipiec). Kobitka zmieściła się w terminie na złożenie wniosku i ustawa wskazuje na konieczność ustalania prawa od kwietnia.
lusi5

Post autor: lusi5 »

Miałam taki przypadek przyznałam od kwietnia normalnie
Marta_16

Post autor: Marta_16 »

a mozna prosic wzor decyzji odmowy dla pana
aga1
Praktykant
Zajmuję się:
Kontakt: