200 wszczęcie jest ok? - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]

Napisano: 17 mar 2014, 12:14

m.in. art. 10 kpa

pamiętam, ze przy zmianie wysokości zasiłku pielęgnacyjnego w 2006 nie stosowaliśmy zawiadomień, powołując się na art. 32 mówiący, ze zmiana decyzji na korzyść strony nie wymaga jej zgody.

Ale patrząc co sę dzieje w sko, jak skupiają się na tym, aby strona miały pełny czynny udział w postępowaniu, to dziś robiłbym zawiadomienia o wszczęciu i dawał może nie 7 dni na zapoznanie się i złozenie ewentualnych uwag, ale np. 3, zeby przyspieszyć procedurę.
~Algar

Napisano: 17 mar 2014, 12:15

a ma ktoś może jakaś inną podstawe bo mi ta nie lezy
~asia

Napisano: 17 mar 2014, 16:08

Algar bedziecie wydawac zawiadomienia , czy tylko zmieniacie dec. bo ja juz nic nie wiem ......moja kier. mowi , ze nie trzeba zaw.
~iwona

Napisano: 17 mar 2014, 16:35

na korzyść strony - bez wszczęcia owszem, ale przy świadczeniach rodzinnych, ale to tej program \"pomoc\" powiązany tylko z ustawą o świadczeniach rodzinnych, więc tutaj jak najbardziej należy wszcząć postępowanie, tym bardziej, że § 4 rozp. mówi o tym
~sam

Napisano: 18 mar 2014, 10:44

to wszczynać czy nie wszczynać? jaką przyjęliście linię działania?
~mati

Napisano: 18 mar 2014, 10:47

no ja też uważam, ze bez wszczęcia to jest zmian okresu przyznania. na pierwsze robiliśmy już wszczęcie to uwazam ze teraz juz nie trzeba. wystarczy zmienić okres przyznania i tyle.
~edytaxyz

Napisano: 18 mar 2014, 10:51

zmieniacie decyzję więc trzeba wszcząć postępowanie i poinformować stronę o tym, że pomoc będzie przyznana do grudnia anie do marca 2014r. - po to wysyła się zawiadomienie
~Cielaczek

Napisano: 18 mar 2014, 11:01

i ponownie każdy ma inne zdanie :(
~mati

Napisano: 18 mar 2014, 12:36

Czy moze ktos wrzucic wzór wszczęcia postepowania na 200 od I do III marca??? nie robiłem wtedy bo myslałaem ze skoro z urzędu przyznajemy to nie musze ich robic.
~x

Strona 2 z 2    [ Posty: 19 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x