25 lat składkowych w KRUS czy składka do ZUS SZO - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 gru 2016, 10:22

Witam! klient ma przyznane SZO, składki nie były przyznane, gdyż ubezpieczony był w KRUS, mieliśmy tam opłacać składki społeczne. Okazało si, ze ma już 25 lat składkowych w KRUS i nie możemy tam opłacać składki, czy wobec tego składka powinna iść do ZUS?
Natalia GOPS

Napisano: 07 gru 2016, 13:17

mam identyczną sytuację i nie płaciłam składek , ale zastanawiam się czy to aby dobrze...
rrr

Napisano: 07 gru 2016, 14:31

my tak mamy i po wysłanym zapytaniu do zus uzyskaliśmy informację że mamy opłacać do Zus i płacimy
gopsik11

Napisano: 07 gru 2016, 21:26

Natalia GOPS pisze:Witam! klient ma przyznane SZO, składki nie były przyznane, gdyż ubezpieczony był w KRUS, mieliśmy tam opłacać składki społeczne. Okazało si, ze ma już 25 lat składkowych w KRUS i nie możemy tam opłacać składki, czy wobec tego składka powinna iść do ZUS?
Powinniście takiej sytuacji płacić ZUS ja musze robić korekty i wyrównać od lutego
nowaFA
Stażysta
Od: 14 sty 2016, 19:13
Zajmuję się:

Napisano: 08 gru 2016, 9:29

u mnie kobitka też złożyła na szo rolnik miała wymagane lata w krus
jak jej powiedziałam, że będę opłacać jej zus i krus ją "wyrzuci" za złożone oświadczenie napisze że kobitka ma opłacane wymagane lata to zrezygnowała z wniosku
ale gdyby nie zrezygnowała to bym płaciła ZUS
gasiak

Napisano: 08 gru 2016, 9:50

a dlaczego mamy jej płacić ZUS skoro ma już wymagany staż pracy w KRUS na jaki artykuł w tym przypadku mamy się powoływać żeby jej ZUS płacić jeszcze
endzi

Napisano: 08 gru 2016, 10:45

gopsik11 napisała że ZUS dał inf aby płacić a mi dał inf aby nie płacić i bądź tu mądry
marcelino

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x