Napisano: 15 lip 2016, 10:53
a mogłabyś coś bliżej napisać na ten temat, bo zastanawiam się jak to zrobić, jestem po rozmowie z Panią z ministerstwa zajmującą się 500+, chciałam się dowiedzieć konkretnych informacji na temat koszyka wydatków które można uznać za marnotrawienie i wydatków dozwolonych, jakie mamy przyjąć kryteria, co jest wydatkiem na dziecko a co nie jest, dowiedziałam się tyle że 500+ się należy i że mamy swoją ustawę i od niej zależy co i kiedy przyznajemy, a ona może mi tylko powiedzieć że 500 się nie wlicza i jak się należy to wypłacać, acha i że prąd i czynsz można opłacać, zadłużenie też można ale dożywianie i celówki na wydatki na dzieci w/g ustawy i mam do innego działu zadzwonić, także na żadne pytanie nie udzieliła jakiejkolwiek odpowiedzi rozwiązującej problem.[/quote]
Pokrótce: wolno nam dawać klientowi jedzonko ale musimy dobrze uzasadnić i pomimo, że mają 500+ to pisać, że nie są w stanie sami sobie zapewnić, pisać że mają różne wydatki na różne rzeczy, mamy analizować przychody i wydatki - uwzględniać różnice no jeszcze raz MAMY DOBRZE UZASADNIAĆ no i sugerować, że posiłek jest dla dziecka.