Wniosek złożony przez Bank- elektronicznie, w składzie rodziny brak wnioskodawcy , wezwanie do uzupełnienia, w jaki sposób ma uzupełnić, czy złożyć nowy wniosek papierowo ponieważ na wydruku nie ma miejsca na dopisanie członka rodizny ?
Ja mam kilka wniosków złożonych za pośrednictwem banku i tam na przykład brak w składzie rodziny małżonka i pierwszego dziecka (to przy ubieganiu się na drugie dziecko).
Ale mam takiego hiciora Jedna Pani dwa wnioski z banku. Jeden wniosek, że wnosi na pierwsze dziecko, w składzie rodziny tylko pani i to pierwsze dziecko. Drugi wniosek, ze nie wnosi na pierwsze, w składzie rodziny ona i drugie dziecko. A pani to mężatka.
Jak postępować po wezwaniu? Nowy wniosek?
Ja robię to na wyczucie jak mało błędów to oświadczenie pod odpowiedzialnością że uzupełnia wniosek złożony drogą elektroniczną i poprawnie wpisuje, a jak dużo błędów to pisze oświadczenie że wycofuje wniosek elektroniczny i składa nowy papierowy. Jeszcze mam przypadek że na papierowym pisze korekta wniosku złożonego elektronicznie i wszystko wypełnia poprawnie.