500+ pilne

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
ODPOWIEDZ
~123

500+ pilne

Post autor: ~123 »

Wniosek złożony przez Bank- elektronicznie, w składzie rodziny brak wnioskodawcy , wezwanie do uzupełnienia, w jaki sposób ma uzupełnić, czy złożyć nowy wniosek papierowo ponieważ na wydruku nie ma miejsca na dopisanie członka rodizny ?
Sylia

Re: 500+ pilne

Post autor: Sylia »

Ja mam kilka wniosków złożonych za pośrednictwem banku i tam na przykład brak w składzie rodziny małżonka i pierwszego dziecka (to przy ubieganiu się na drugie dziecko).

Ale mam takiego hiciora :) Jedna Pani dwa wnioski z banku. Jeden wniosek, że wnosi na pierwsze dziecko, w składzie rodziny tylko pani i to pierwsze dziecko. Drugi wniosek, ze nie wnosi na pierwsze, w składzie rodziny ona i drugie dziecko. A pani to mężatka.
Jak postępować po wezwaniu? Nowy wniosek?
~123

Post autor: ~123 »

zna ktoś jak należy postąpić w takim przypadku !!!!
edyta oż

Post autor: edyta oż »

Ja robię to na wyczucie jak mało błędów to oświadczenie pod odpowiedzialnością że uzupełnia wniosek złożony drogą elektroniczną i poprawnie wpisuje, a jak dużo błędów to pisze oświadczenie że wycofuje wniosek elektroniczny i składa nowy papierowy. Jeszcze mam przypadek że na papierowym pisze korekta wniosku złożonego elektronicznie i wszystko wypełnia poprawnie.
ODPOWIEDZ