500+ w poprzednim okresie z dochodami, a na nowy bez dochodó - Świadczenie Wychowawcze (500+)

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 25 sie 2017, 19:50

Wigan. Man pyramid osoba skladała wniosek na poprzedni okres na pierwsze i drugie dziecko, teraz na nowy okres tylko na druggie dziecko. Czy weryfikujecie poprzedni wniosek, celem czy przypadkiem na nastapil uzysk dochodow skoro teraz wnioskuje tylko na drugie dziecko. czy przyznajecie na nowy okres na drugie dziecki i nie weryfikujecie poprzedniego wniosku.
weronika832
Stażysta
Od: 31 maja 2017, 18:23
Zajmuję się: świadczenia rodzinne

Napisano: 25 sie 2017, 20:28

skoro składa na drugie to wg mnie nie ma potrzeby weryfikować

w każdym razie każde kłamstwo kiedyś wyjdzie (w przypadku gdyby w przyszłości złożyła na pierwsze dziecko w przypadku utraty)
Małopolska/OPS/Sygnity
Ragnar
Starszy referent
Od: 14 mar 2017, 22:32
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 26 sie 2017, 22:43

U mnie już tyle kłamstw wychodzi że masakra... Ludzie sami mówią, że nie czytali do końca decyzji a w pouczeniu dawałem info, że o każdej zmianie mają informować OPS...
voodoo
Awatar użytkownika
Inspektor
Od: 02 cze 2016, 10:23
Zajmuję się: ŚW

Napisano: 28 sie 2017, 21:44

weronika832 pisze:Wigan. Man pyramid osoba skladała wniosek na poprzedni okres na pierwsze i drugie dziecko, teraz na nowy okres tylko na druggie dziecko. Czy weryfikujecie poprzedni wniosek, celem czy przypadkiem na nastapil uzysk dochodow skoro teraz wnioskuje tylko na drugie dziecko. czy przyznajecie na nowy okres na drugie dziecki i nie weryfikujecie poprzedniego wniosku.
Ja weryfikuję stary okres w takich przypadkach i to nie dlatego że jestem złośliwa i chcę coś znaleźć za wszelką cenę. Stary okres jeszcze się nie zakończył, a ludzie niech się przyzwyczajają do zgłaszania zmian, zamiast kombinowania za wszelką cenę.
amm
Referent
Od: 13 mar 2017, 20:26
Zajmuję się: PS SR

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x