500pl - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 13 sty 2017, 17:16

witam,

złożyłam wniosek o 500+ na pierwsze dziecko.

w 2014 przez 4 miesiące mąż pracował w Polsce ,po czym wyjechał do norwegi w kwietniU 2014 i do 2015 do sierpnia maż pracował za granicą , po czym stracił prace i od września 2015 rok prace w Polsce w firmie ( do dnia dzisiejszego) i zarabia 1300zł

ja pracUje na pół etat od 02,2015 rok i otrzymuje 700zł.

otrzymałam odpowiedz że potrzebją pit 11 za 2014 moje i męża +zaświadczenie o zarobkach z 2 przepracowanego miesiąca w 2015 .

mąż ma pit 11 z 2014 z firmy polskiej ,ja mam ze swojej ,ale nie mamy czegoś takiego od pracodawcy z norwegi więc tego nie doniosłam ale poinformowałam pana który prowadzi naszą sprawe że był dochód zagraniczny w 2014 ale został tracony

Pan podinspektor który prowadzi nasza sprawę chcał tylko pit-11 z polski i zaświadczenia a co z dochodem zagranicznym? czy widzi go w systemie ?

czy zostaną nam przyznane pieniądze ? Czy będzie problem. zaznaczę że w korekcie PIT w 2014 rok wykazaliśmy dochód norweski . z aktualnego dochody nie przekraczamy 800zł
freshcotton

Napisano: 13 sty 2017, 20:23

zarówno Pani jak i mąż macie dochody uzyskane na podstawie których liczony jest obecny dochód do 500+ dochód męża jest istotny z października 2015, natomiast Pani ważny jest z marca 2015. aby obliczyć dochód potrzebne są inf o waszych przychodach(brutto)składkach społ i zdr podatku, kosztach uzyskania przychodu, wszystkie składowe odejmowane są od przychodu po tym dzielimy to na liczbę członków rodziny. natomiast pity i świadectwa pracy potrzebne są do potwierdzenia wysokości utraty dochodu i potwierdzenia od kiedy ten dochód jest utracony. Inf o utracie można zawrzeć e w oświadczeniu napisanym pod odpowiedzialnością karną.
marcelino

Napisano: 17 sty 2017, 10:27

Bardzo dziękuje P. Marcelino .
Właśnie tego oświadczenia nie napisałam bo Pan który prowadzi moją sprawę o niczym takim nie wspomniał.
Mam nadzieję ze rozpatrzą pozytywnie mój wniosek , myśli P że powinnam do niego zadzwonić i powiedzieć m o tym oświadczeni ?
nie chce potem sytuacji że "zataiłam " jakiś dochód gdzie ewidentnie jest wpisany w pit

Pozdrawiam
freshcotton

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x