agencja nieruchomości - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 24 lip 2024, 8:58

Witam chciałabym poznać Państwa zdanie. Pani złożyła wniosek gdzie wynajmuje mieszkanie od agencji nieruchomości( mam dołączoną umowę najmu ) na wniosku w miejscu pieczątki zarządcy widnieje pieczątka owej agencji. Według mnie to agencja nieruchomości wynajmuje tylko mieszkanie Pani i nie jest zarządcą który wylicza opłaty za ten lokal. Czynsz i jego składowe za to mieszkanie agencja opłaca do zarządcy budynku ( powiedzmy do spółdzielni mieszkaniowej). I to ta powiedzmy spółdzielnia powinna podbić wniosek w miejscu zarządcy. Pierwszy raz mam taką sytuację. Czy Państwa zdaniem dobrze myślę?
Nel11.
Praktykant
Od: 03 sie 2023, 13:41
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, KDR, ŚR, FA

Napisano: 24 lip 2024, 10:35

Według mnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby Agencja podpisała wniosek a wręcz powinna. Przecież to z nimi zawarta jest umowa najmu. Jak spółdzielnia ma potwierdzić wydatki, skoro nie wie ile agencja pobiera czynszu?
W przepisach masz: zarządca lub inna osoba pobierająca opłaty
Maxima
VIP
Od: 14 kwie 2017, 9:34
Zajmuję się: DM DE

Napisano: 24 lip 2024, 10:59

Według mnie nic nie stoi na przeszkodzie, aby Agencja podpisała wniosek a wręcz powinna. Przecież to z nimi zawarta jest umowa najmu. Jak spółdzielnia ma potwierdzić wydatki, skoro nie wie ile agencja pobiera czynszu?
W przepisach masz: zarządca lub inna osoba pobierająca opłaty

Dziękuję . Strona składająca wniosek jest bardzo roszczeniowa i coś czuję że sprawa trafi do SKO dlatego też zaczęłam to być może za bardzo rozkładać na części pierwsze :)
Nel11.
Praktykant
Od: 03 sie 2023, 13:41
Zajmuję się: dodatki mieszkaniowe, KDR, ŚR, FA

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x