akt notarialny dożywotnia służebność mieszkania nieodpłatna i podpisana umowa najmu - Dodatki mieszkaniowe

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 08 kwie 2022, 8:36

Właścicielka mieszkania ustanawia aktem dożywotnią służebność mieszkania nieodpłatnie i daje (dla potrzeb dodatku) umowę najmu. Z aktu mam nieodpłatnie a z umowy najmu wynika ,że najemca ponosi wydatki za mieszkanie. Według mnie skoro aktem przekazano mieszkanie nieodpłatnie czyli wnioskodawca nie ponosi wydatków za mieszkanie to winna być decyzja odmowna. Czy mieliście taką sytuację? co zrobiliście?
z góry dziękuję za uwagi , podpowiedzi...
jolasz
Stażysta
Od: 06 sty 2021, 13:05
Zajmuję się: DM

Napisano: 11 kwie 2022, 11:16

jolasz pisze:
08 kwie 2022, 8:36
Właścicielka mieszkania ustanawia aktem dożywotnią służebność mieszkania nieodpłatnie i daje (dla potrzeb dodatku) umowę najmu. Z aktu mam nieodpłatnie a z umowy najmu wynika ,że najemca ponosi wydatki za mieszkanie. Według mnie skoro aktem przekazano mieszkanie nieodpłatnie czyli wnioskodawca nie ponosi wydatków za mieszkanie to winna być decyzja odmowna. Czy mieliście taką sytuację? co zrobiliście?
nie do końca zrozumiały jest dla mnie zabieg umowy najmu - najem jest tylko wtedy , gdy ponosi wydatki - tu powinna byc umowa użyczenia, ale bez zapisu "bezpłatnie" bo to dyskwalifikuje ( odmowa)- tylko " na poczet ponoszonych kosztów wydatków ( administracyjnych ) - wg mnie...
R.M.
Praktykant
Od: 10 cze 2020, 10:54
Zajmuję się: DM/KDR/UKRAINA/stypendia

Napisano: 12 kwie 2022, 9:59

Według mnie skoro aktem przekazano mieszkanie nieodpłatnie czyli wnioskodawca nie ponosi wydatków za mieszkanie to winna być decyzja odmowna. Czy mieliście taką sytuację? co zrobiliście?
niekoniecznie ... zobacz sobie III SA/Lu 184/11 - Wyrok WSA w Lublinie
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34

Napisano: 12 kwie 2022, 10:02

nie do końca zrozumiały jest dla mnie zabieg umowy najmu - najem jest tylko wtedy , gdy ponosi wydatki - tu powinna byc umowa użyczenia, ale bez zapisu "bezpłatnie" bo to dyskwalifikuje ( odmowa)- tylko " na poczet ponoszonych kosztów wydatków ( administracyjnych ) - wg mnie...
dokładnie
brodafix
Podinspektor
Od: 26 lip 2016, 8:34

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x