hej pracownicy socjalni śds mam pytanie:
muszę teraz robić aktualizacje wywiadów podopiecznych śds.decyzje mają wydane do kwietnia 2013r. ale mija pół roku od poprzedniego wywiadu więc muszę.robię to po raz I więc podpowiedźcie co napisać w pkt II wywiadu (IV) oraz w pkt IV.Nie wiem jak ująć plan pomocy, bo przecież jak narazie do kwietnia plan jest ukęty według decyzji kieruj.
Podpowiedzcie:)
aktualizacja wywiadu
Re: aktualizacja wywiadu
hej Aniu, pierwsze co mi się nasuwa, to dlaczego Ty robisz wywiady aktualizujące w ŚDSie a nie OPS?
Przecież nigdzie nie pisze, żeby pracownik socjalny w ŚDS pisał wywiady, a wręcz nie robi tego, tylko jednostka prowadząca czyli OPS lub PCPR
Przecież nigdzie nie pisze, żeby pracownik socjalny w ŚDS pisał wywiady, a wręcz nie robi tego, tylko jednostka prowadząca czyli OPS lub PCPR
Przypilnuj, żeby każdy mieszkaniec zwrócił się z prośbą do swojego OPS o aktualizację wywiadu. Ola ma 100 % racji.
Ania, pracownik socjalny jednostki, która wydala decyzję kierującą ma obowiązek zrobienia aktualizacji wywiadu, mało tego od października zmieniło się kryterium więc zmieni się też odpłatność u osób, które ją ponosiły,a co się z tym wiąże musi zmienić decyzję. Pozdrawiam.
Mam pytanko. Może wiecie jakie są obecnie aktualnie obowiązujące kryteria dochodowe?
Mam pytanko. Może wiecie jakie są obecnie aktualnie obowiązujące kryteria dochodowe?
Oprócz aktualizacja wywiadu - Ośrodki Wsparcia przeczytaj również:
opłata za usługi w śds
epilepsja
pętla kredytowa
Zaproszenie 07.11.2012 Poznań
zatrudnienie w śds
Zaproszenie 24.10.2012 Elbląg
dom samotnej matki
dom samotnej matki
podopieczny chce zrezygnować co robić
Pracownik Socjalny w ŚDS
czy chorobe psychiczna mozna wyleczyc