Witam wszystkich, mam taki problem: klient mieszkał na terenie naszej gminy i jest tu zameldowany na pobyt stały. Pobiera w tut. Ośrodku zasiłek stały. Jakiś czas temu stracił dom, jest osobą bezdomną, ale obecnie nie mieszka na terenie naszej gminy i nie jest znany aktualny adres jego pobytu, nie można nawiązać kontaktu telefonicznego. Co w takim przypadku z aktualizacją wywiadu środowiskowego? Kto ma go zrobić? co dalej z wypłatą zasiłku stałego? Czy ktoś podpowie? Poproszę.
Myślę, że najlepiej byłoby wysłać do Pana (na ostatni znany adres) wezwanie do ustalenia terminu wywiadu środowiskowego i pouczyć go o treści art. 107 ust. 4a uops.
W wezwaniu trzeba by było wpisać, że jeśli nie stawi albo nie skontaktuje się w wyznaczonym terminie, będzie to traktowane jako odmowa przeprowadzenia wywiadu, a potem zrobić uchylenie decyzji.
Problem polega na tym, że pod ostatnim adresem zamieszkanie Klienta mieszka już inna rodzina. Podczas przeprowadzania ostatniego wywiadu Pan podał nr. telefonu, który jest już nieaktualny, więc kontakt telefoniczny także nie jest możliwy.
Ja bym mimo wszystko wysłała na ten adres. Pan ma obowiązek informować o każdej zmianie osobistej (a moim zdaniem przeprowadzka do innej gminy taką zmianą jest) - zgodnie z art. 109 uops.
Będziesz mieć fikcję doręczenia i będziesz mogła zrobić uchylenie.
Niestety, ale chyba to jest jedyne rozwiązanie tej sprawy.