aktywizacja osoby korzystającej z pomocy - Pomoc społeczna (forum ogólne)

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 14 mar 2018, 9:43

dzień dobry.
mam klienta który mieszka z ojcem - orzeczone niepełnosprawności. Klient żeruje na swoim ojcu, który ma swoje świadczenie z ZUS, do pracy się nie garnie - tłumaczy sie koniecznością opieki nad ojcem.
Chcę wysłać pismo do urzedu pracy, żeby go wzięłi pod swoje skrzydła - czyli intensywniej szukali mu pracy.
i tu jest własnie problem- jak napisać takie pismo do PUP, na jakie artykuły się połowoać?
Miał ktoś takie coś? i mógłby podpowiedzieć?
anijka
Praktykant
Od: 02 wrz 2012, 21:12
Zajmuję się: ps

Napisano: 14 mar 2018, 10:55

Ja piszę tak:

Ośrodek Pomocy Społecznej w .............................. uprzejmie prosi o objęcie
Pani ........................................., zam. ................................ PESEL: ..................................., działaniami aktywizacji zawodowej realizowanymi przez Powiatowy Urząd Pracy w ..............................
Ponadto prosimy o informację w przypadku, gdy klient odmówi bez uzasadnionej przyczyny, w rozumieniu przepisów o promocji zatrudnienia i instytucjach rynku pracy przyjęcia propozycji odpowiedniego zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej, wykonania prac społeczno użytecznych, prac interwencyjnych, robot publicznych albo udziału w szkoleniach, stażu lub przygotowaniu zawodowym dorosłych.

anijka pisze:dzień dobry.
mam klienta który mieszka z ojcem - orzeczone niepełnosprawności. Klient żeruje na swoim ojcu, który ma swoje świadczenie z ZUS, do pracy się nie garnie - tłumaczy sie koniecznością opieki nad ojcem.
Chcę wysłać pismo do urzedu pracy, żeby go wzięłi pod swoje skrzydła - czyli intensywniej szukali mu pracy.
i tu jest własnie problem- jak napisać takie pismo do PUP, na jakie artykuły się połowoać?
Miał ktoś takie coś? i mógłby podpowiedzieć?
Jolaka
Praktykant
Od: 08 sty 2018, 16:29
Zajmuję się: GOPS

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x