Witam,
Mam rozkminkę C1, może ktoś miał taki przypadek.
Mam wniosek - dziecko, uczące się, posiadające zlecenie NFZ na zakup wózka inwalidzkiego specjalnego (więc nie potrzeba do eksperta PFRON). Matka wnioskuje o 34 100,00 zł (wózek + dodatkowe wyposażenie). Jak byście przyznali? 10 tys. które przewiduje program czy wysłali dodatkowo do eksperta PFRON żeby określił zwiększenie (do max 25k)? Czy decyzje podejmuje Realizator?
Dodatkowo wspomnę, że jeśli przyznałabym 25k to właściwie zeżre mi wszystkie środki z I transzy...
Aktywny C1
-
- Praktykant
- Zajmuję się: osoby niepełnosprawne
- Kontakt:
-
- Stażysta
- Zajmuję się: świadczenia
- Kontakt:
Re: Aktywny C1
Miałam takie przypadki w tamtym roku. Wnioski szły do eksperta i on podejmował decyzje czy zwiększyć dofinansowanie czy nie. W jednym przypadku było tak, że całkiem wykluczył osobę z programu bo nie rokowała powrotu do pracy.
-
- Praktykant
- Zajmuję się: RS
- Kontakt:
Też mieliśy taki przypadek. Mężczyzna z zanikiem mięśni wnioskował o 25.000 zł. Skierowaliśmy do eksperta, a ten dał zielone światło na zwiększenie kwoty.
-
- Stażysta
- Zajmuję się: środki PFRON
- Kontakt:
Zależy jaka jest kwota wnioskowana. Jeżeli wnioskodawca chce tylko podstawę czyli te 10000 zł. to opinia eksperta nie jest konieczna, jeżeli wnioskuje o więcej wtedy z automatu należy posiłkować się ekspertem PFRON.
Oprócz Aktywny C1 - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
A3 - czy potrzebny tłuymacz ?
AS moduł II
AS M I Wnioski poniżej progu punktowego
Faktura AS
skuter C5
SOW-AKTYWNY- PUNKTACJA
Obszar D - refundacja za poprzedni rok
kolejny wniosek
Moduł II - dodatki
SOW
AKTYWNY SAMORZĄD - zasada bezstronności