Aktywny samorząd B2 - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]

Napisano: 15 lip 2014, 12:58

Witam
wpłynął do nas wniosek w którym niewidomy wnioskodawca jednocześnie ubiega się o dofinansowanie do zakupu sprzętu elektronicznego( m.in. laptop z oprogramowaniem JAWS, telefon udźwiękowiony oraz nawigacja) oraz do szkolenia w zakresie nabytego sprzętu. Wniosek odnośnie sprzęty spełnia wymogi formalne i merytoryczne wysłałam inf. o przyznanym dofinansowaniu i przygotowuję umowę a co z Wnioskiem o dof. szkolenia czy mogę już go rozpatrzyć i wysłać informację o przyznanym dof. a w umowie zapisać że dofinansowanie zostanie zrealizowane po zakupie sprzętu i jego rozliczeniu? proszę o podpowiedź jak to odbywa się u Was, czy zakładacie 2 osobne teczki na ten wniosek kserując i podbijając za zgodność? z góry dziękuje za pomoc
ewaa

Napisano: 15 lip 2014, 13:47

Ja w ubiegłym roku przyznałam jednoczesnie dofinansowanie do obu zadań na podstawie dwóch wniosków. Czyli dwa wnioski, dwie umowy. wszystko oddzielnie bo inne zadania. Ale w tym samym czasie.
pcpr

Napisano: 15 lip 2014, 14:12

do mnie wpłynął jeden wniosek na dwa zadania B1 i B2. Planuję zrobić dwie umowy. Na każde z zadań oddzielnie.
Gość

Napisano: 15 lip 2014, 14:32

A no tak tak. i Teraz dwie umowy piszesz i już:)
pcpr

Napisano: 16 lip 2014, 8:11

do mnie tez wplynal jeden wniosek i tam jest zaznaczenie cze sie ubiega na B! i B2 i najpierw umowa, faktura i potwierdzenie odebrania sprzetu a teraz robilam umowe na dofinansowanie szkolenia w ramach nabytego sprzetu.
Gość

Napisano: 17 lip 2014, 8:57

Dziękuje za pomoc:) i jeszcze pytanie odnośnie teczek zakładaliście dwie osobne teczki jako dwa odrębne wnioski?
ewaa

Napisano: 04 mar 2015, 21:27

Osoba niepełnosprawna złozyła jednocześnie wniosek na B1 i B2. Czy można przyznać dofinansowanie do szkolenia w przypadku gdy osoba z powodu braku środków nie otrzymała dofinansowania do zakupu sprzętu komputerowego? W nazwie jest "do nabytego w ramach programu sprzętu komputerowego".
gran

Napisano: 05 mar 2015, 8:48

Właśnie dla mnie to jest paradoks. Nie mogą dostać w tym roku sprzętu, na którym mogą się szkolić w ramach B2, a szkolenia są. Osoby, które w poprzednich latach składały wnioski na sprzęt, u nas od razu, jeśli chciały, szkoliły się. Wątpię, żeby chciał ktoś się szkolić na sprzęcie, z którego korzysta od dwóch lat. Dlatego też nie rozumiem dofinansowań B2 bez B1.
PCPR

Napisano: 05 mar 2015, 9:10

Nadmieniam, że osoba nie posiada żadnego sprzętu komputerowego, czy możliwe jest otrzymanie do szkolenia. Wg mnie nie ale wolę się upewnić
gran

Napisano: 05 mar 2015, 9:46

Wg mnie też nie. Szkolić się może na sprzęcie nabytym w ramach programu AS.
PCPR

Strona 1 z 2    [ Posty: 11 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x