Aktywny Samorzad dla zainteresowanych
Re: Aktywny Samorzad dla zainteresowanych
Mam takie pytanie, w jakiej wysokości zapotrzebowanie robicie na dofinansowanie dawnego STUDENTA? Jak liczycie? Mi wyszło, że na jedna osobę na dwa półrocza z maksymalnymi dofinansowaniami potrzebne by było ok 12.000 zł
oświdczenia jako odrębne załączniki? a nie wystarczy treść tych oświadczeń na druku wystąpienia o przyznanie środków? podpisana przez osoby upoważnione do reprezentowania powiatu?
A propos oświadczenia na wystąpieniu w opisie końcowym podane jest: Oświadczenie Realizatora programu:
Oświadczam, że ..........................są zgodne z prawdą.
Oświadczam, że znane są mi zapisy...........i zobowiązuję się do ich stosowania.
Oświadczam, że w przypadku .....................programu „Aktywny samorząd”.
Oświadczam, że na dzień złożenia wystąpienia reprezentowany przeze mnie podmiot oraz jednostka organizacyjna odpowiedzialna za realizację pilotażowego programu „Aktywny samorząd” nie posiadają wymagalnych zobowiązań wobec PFRON, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Urzędu Skarbowego oraz wobec organów i instytucji wykonujących zadania z zakresu administracji publicznej oraz zaległości w obowiązkowych wpłatach na PFRON.
W związku z powyższym uważam, że nie trzeba żadnych dodatkowych oświadczeń.
Oświadczam, że ..........................są zgodne z prawdą.
Oświadczam, że znane są mi zapisy...........i zobowiązuję się do ich stosowania.
Oświadczam, że w przypadku .....................programu „Aktywny samorząd”.
Oświadczam, że na dzień złożenia wystąpienia reprezentowany przeze mnie podmiot oraz jednostka organizacyjna odpowiedzialna za realizację pilotażowego programu „Aktywny samorząd” nie posiadają wymagalnych zobowiązań wobec PFRON, Zakładu Ubezpieczeń Społecznych, Urzędu Skarbowego oraz wobec organów i instytucji wykonujących zadania z zakresu administracji publicznej oraz zaległości w obowiązkowych wpłatach na PFRON.
W związku z powyższym uważam, że nie trzeba żadnych dodatkowych oświadczeń.
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
tez mi się tak wydaje, w tamtym roku oświadczenia z zus i skarbówki były dopiero przy umowie
Kasia
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
też sprawdziłam w ubiegłym roku również oświadczenia te ujęte były w wystąpieniu nie było konieczności składania oddzielnych oświadczeń
ania
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Teraz składamy 2 dokumenty:
1) wystąpienie o środki finansowe
2) oświadczenie o przystąpieniu do realizacji
1) wystąpienie o środki finansowe
2) oświadczenie o przystąpieniu do realizacji
Kasia
a skąd macie druk oświadczenia przystąpienia do realizacji?
nie otrzymaliśmy oficjalnej informacji z PFRON odnośnie realizacji Aktywnego w 2013r. na jakiej podstawie więc możemy złożyć wystąpienie o przyznanie środków? występowaliście do Zarządu Powiatu z prośbą o wyrażnie zgody na przystąpienie do programu? nie ma też żadnego oświadczenia o przystąpieniu tak jak było to w roku ubiegłym, więc kolejność zupełnie inna niż w ubiegłym roku, tylko w Porozumieniu jest inforamcja że ma ono charakter długofalowy?
-
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wczoraj dostałam na emaila od mojego oddziału PFRON (lubelski)
Dostaliśmy też wersję poglądową wniosku, z wkładkami na wszystkie zadania oraz informację o programie student (prawdopodobny rozkład wniosków na MODUŁ II) - ta informacja została opracowana przez pfron warszawa a oddział to rozsyła
Dostaliśmy też wersję poglądową wniosku, z wkładkami na wszystkie zadania oraz informację o programie student (prawdopodobny rozkład wniosków na MODUŁ II) - ta informacja została opracowana przez pfron warszawa a oddział to rozsyła
Kasia
Kasiu, czy mogłabym Cę prosić o przesłanie mi tych wzorów wniosków na maila [email protected]. Dzięki
Oprócz Aktywny Samorzad dla zainteresowanych - Stare tematy przeczytaj również:
pobyt w szpitalu
Poszukujemy miejsca w rodzinie zawodowej! PILNE!!
Zawiesić pomoc pieniężną?
zatajone alimenty
jeśli temat się powtórzy- przepraszam
pomoc na kontynuowanie nauki a staż
Aparat do mierzenia krzepliwości krwi
czy PCPR refunduje składkę KRUS?
wypoczynek dla dziecka w rodzinie zastepczej
bariery arch.
\"dochód\" pełnoletniego
Pełnoletni w rodzinie zastępczej
instrukcja kancelaryjna
RZ zawodowa a praca zarobkowa....