ja inaczej interpretuje ten zapis
na pierwszy wniosek pomocy nie dostał bo z niego zrezygnował, nie ma go, więc może złożyć nowy wniosek i otrzymać dofinansowanie
Co Twoim zdaniem znaczy zapis "nie częściej niż"?Tomasz1981 pisze: ↑13 sie 2020, 8:32ja inaczej interpretuje ten zapis
na pierwszy wniosek pomocy nie dostał bo z niego zrezygnował, nie ma go, więc może złożyć nowy wniosek i otrzymać dofinansowanie
Akurat przykład z kredytem jest nietrafiony, dlatego że w ustawie czy to o kredycie konsumenckim czy hipotecznym, nie ma mowy o ubieganiu się o kredyt co najwyżej raz w roku czy co najwyżej w jednym banku. Mogę mieć i pięć kredytów w pięciu bankach i prawo mi na to pozwala.MagdaPCPR pisze: ↑13 sie 2020, 11:35Przecież jeśli zrezygnuje = wycofa wniosek, to tak jakby nigdy się nie ubiegał o dofinansowanie. Czy jeśli złożysz wniosek o kredyt i bank Ci go przyzna, a Ty jednak nie zdecydujesz się podpisać umowy kredytowej bo warunki ci nie odpowiadają, to składając wniosek o kredyt w innym banku - nie otrzymasz kredytu bo widniejesz w BIK, że kredyt już posiadasz i nie masz zdolności? No chyba nie. Sorry za sarkazm ale kto wpadł na to, że wniosek wycofany jak nadal traktowany jako złożony?
Zdecydowanie przychylam się do tej interpretacji.Tomasz1981 pisze: ↑13 sie 2020, 8:32ja inaczej interpretuje ten zapis