Amazis świadczenie rodzicielskie - Świadczenia rodzinne

Strona 2 z 2    [ Posty: 20 ]

Napisano: 05 lut 2016, 13:50

Napisałam do nich ponownie zobaczymy czy odpiszą trzeba zmienić program i tyle bo tak pracować nie można
ISSKA

Napisano: 05 lut 2016, 13:54

Dzwoniłam do nich i będzie w przyszłym tygodniu aktualizacja
Zośka

Napisano: 05 lut 2016, 14:11

ISSKA pisze:Napisałam do nich ponownie zobaczymy czy odpiszą trzeba zmienić program i tyle bo tak pracować nie można
Też myślę nad tym...
heiland
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 04 sty 2013, 20:46
Zajmuję się: ŚR, FA, ŚW, ZFŚS

Napisano: 05 lut 2016, 14:22

każdy może popełnić błąd.
Najgorsze u nich jest niechęć do przyznania się do błędu i to, że jak zrobią błąd, poprawią to przy aktualizacji to nigdy nie potrafią powiadomić o tym.
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 14:33

Elmer dlatego coraz poważniej myślę nad zmianą ale to jak już to dopiero na koniec licencji.
Ale HD Emp@tia przebija ich niekompetencją kilkukrotnie :)
-nie działał PESEL mi
-pisze do nich - odpowiadają że MRPiPS kazało wyłączyć PESEL
-dopytuję, jak to, do kiedy itp - odpowiadają, że na stałe i będzie nowa aplikacja do obsługi PESEL
-myślę no ok
-popołudniu włączam PESEL no i DZIAŁA
-piszę do nich, że jak to działa jak miał w ogóle nie działać - odpowiadają, że musiałem wysłać zapytanie w spr. osoby do której już otrzymywałem odpowiedź :lol:
-to ja biorę nową osobę z dziś wrzucam w PESEL no i działa dalej!
- piszę im, że nową osobę właśnie wrzuciłem i działa a dodatkowo daję im screen w załączniku na dowód - odpisują, że powinno nie działać i że sprawdzą to

Wydaje mi się, że nie długo się zmieni firma do HD Emp@tii :)
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 05 lut 2016, 14:35

Jeden błąd dwa ale nie ciągle co to za program w którym trzeba jak nie zakładać zmiany aby było dobrze do wypłaty lub usuwać kwoty powinno być tak wstawiam dane zgodne z rzeczywistością i dokumentami a program ma to rozpatrzeć na podstawie danych które wstawiam a nie które muszę edytować i poprawiać zgodnie z ich wymysłami a za jakiś czas zaglądam w dane i nie wiem o co chodziło. Głupota. Szkoda tylko tyle lat pracy na tym programie i uczenia się ewentualnie nowego.
ISSKA

Napisano: 05 lut 2016, 14:38

na HD Empatia jeszcze nie pisałem. Nie mogę się dogadać z Inforem gdzie jest przyczyna, że u mnie Empatia w ogóle nie działa (twierdzą, że wszędzie chodzi tylko u mnie nie). Poszła do nich baza i czekam.
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 14:41

Zdaje się mi, ze ten program będzie niedługo zupełnie manualny, tzn. wszystko będzie trzeba dokonywać ręcznie a on będzie jedynie służył do wypłat comiesięcznych i z tym też sobie nie zbyt radzą w przypadku osób gdzie przelewy idą na instytucje muszę ręcznie robić przelewy.
Czyli w pełni ten program na żadnej płaszczyźnie nie wyręcza w niczym.
Elmer pisze:na HD Empatia jeszcze nie pisałem. Nie mogę się dogadać z Inforem gdzie jest przyczyna, że u mnie Empatia w ogóle nie działa (twierdzą, że wszędzie chodzi tylko u mnie nie). Poszła do nich baza i czekam.
Baza Emp@tii? Też to robiłem, wysyłałem na serwer FTP i zwracali mi z dopiskiem, że wyczyszczono i poprawiono.
Tylko spytaj ich czemu jak wszędzie działa to mnóstwo ośrodków im bazy wysyłało, bo widziałem inne ośrodki na serwer miały bazy po wrzucane i zwroty z dopiskiem jak u mnie.
heiland
Awatar użytkownika
Administrator

Napisano: 05 lut 2016, 14:45

pewnie robiły im na złość :twisted:
Ci którzy korzystali z Empatti to ją zepsuli a ty popsułeś Infor przesyłaniem bazy danych
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 05 lut 2016, 14:48

Yyyyy... no tak, to ja już pakuję rzeczy osobiste i opuszczam prace :lol:
heiland
Awatar użytkownika
Administrator