Amazis zł za zł - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 13 sty 2016, 11:48

Radziłbym się wstrzymać z wyliczeniami zał za zł w programie (albo przynajmniej sprawdzać wyliczenia). Na tę chwilę program źle liczy (przynajmniej w tych wypadkach gdzie jest przejście na wyższe świadczenie z tytułu ukończenia 5 rż lub 18, oraz tam gdzie jest dodatek z tytułu rozpoczęcia roku szkolnego).
Jak już powydawaliście decyzje to sobie posprawdzajcie.
Mam również wątpliwości co do prawidłowego określenia miesięcznej wysokości świadczenia
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 13 sty 2016, 12:02

Tez zauważyłam, że jest źle (a mam juz wnioski).
Czy toś się kontaktował z INFOR-em w tej sprawie?
Będą coś poprawiać?
*Ilona

Napisano: 13 sty 2016, 12:04

poprawiać muszą, poinformować użytkowników o błędzie w programie raczej nie. To nie w ich stylu
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 14 sty 2016, 14:17

no właśnie. A mnie się nie podoba liczenie dojazdów. Ja to inaczej rozumiem. Amazis inaczej. Babka złożyła wniosek w styczniu. Liczę jej zatem 63*8/12. Czy w lipcu i sierpniu w związku z tym, że nie ma wtedy dojazdów przeliczam jeszcze raz? Bez dojazdów?
Pegii

Napisano: 14 sty 2016, 14:26

No to przeliczenie jest już chyba zawarte w tym, że mnożysz 63 zł razy 8 a nie 10 miesięcy.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 14 sty 2016, 14:32

Amazis liczy oddzielnie lipiec i sierpieć tj. nie uwzględnia wtedy dojazdów. No i zgłupiałam. Czy ja się zakręciłam czy co
Pegii

Napisano: 14 sty 2016, 14:50

To może być związane z tym, że na te miesiące nie można przyznać dodatku z tytułu dojazdów. Może dlatego wtedy wysokość świadczenia jest inna? Całościowo powinno się zgadzać, tzn. jeżeli masz do wypłacenia 4 razy po 20 zł, to możesz wypłacić 2 razy po 10 zł i 2 razy po 30 zł. Ogólnie wyjdzie na to samo. Trzeba może sprawdzić łączną kwotę świadczeń.
Wodociągi Kieleckie w sposób wzorcowy usuwają awarie, w sposób błyskawiczny. Jesteśmy w czołówce krajowej, a nawet światowej. Liczba awarii z roku na rok maleje.
Zofia
Podinspektor
Od: 19 lut 2015, 12:39
Zajmuję się: ŚR

Napisano: 14 sty 2016, 14:57

w harmonogramie jest właśnie ucięte w lipcu i sierpniu. Generalnie w harmonogramie widać co jest pomniejszone. I to o te dojazdy chodzi. W lipcu i sierpniu nie ma dojazdów w harmonogramie i stąd te problemy
Pegii

Napisano: 14 sty 2016, 16:21

Właśnie mamy ten sam problem.Mają nam wysłać z Amazisa przykłady z ministerstwa na podstawie których opracowali zmiany w systemie
smal

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x