Asystent osobisty nie posiada odpowiedniego samochodu do przejazdu osoby niepełnosprawnej którą sie zajmuję w ramach programu AOON , taki samochód maja rodzice i asystent chce pożyczyć samochód od rodziców i zabierać dziecko na wycieczki i co w związku z tym czy tak może być ? wtedy w karcie ewidencji pojazdu będzie właścicielem matka dziecka i zmieni się pojemność silnika czyli cena od razu tez wiadomo.
Raczej może tak być, ja rozmawiałam na ten temat z Urzędem Wojewódzkim już w tamtym roku. Czasami właśnie musi być dostosowany samochód do osoby niepełnosprawnej i rodzice raczej taki mają.
Zapis w programie jest "koszt przejazdów asystentów własnym/udostępnionym przez osobę trzecią/innym środkiem transportu" - w związku z tym dopuszcza się auto udostępnione (nie istotne od kogo).
Wg mnie asystent skoro dostaje zwrot kosztów - musi ponieść koszt, czyli np. zatankować auto - ale w programie nie jest to doprecyzowane.
w ewidencji myśle, że nawet można by było wskazać "auto udostępnione od innej osoby" (lub auto udostępnione od rodzica) i wiadomo nr rejestracyjny wpisać i pojemność silnika.