archiwum i rzeczowy wykaz akt - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 07 paź 2013, 23:25

Jak wygląda u was rejestracja wniosków o świadczenia rodzinne.
Bo u mnie coś nie gra jest instrukcja itp. tylko nikt nie wie jak to stosować,
Wniosek wpływa na dziennik podawczy w sekretariacie, odbieram go i co dalej. Powinnam nadać numer sprawy i co dalej.
do kazdego ze swiadczeń czyli zasiłku rodzinnego czy pielęgnacyjnego powinno się zrobić nowy spis spraw. A czy mozna wtedy kilka spraw jednego prtrnta złożyć do jednej teczki i jak to opisać, To jakaś masakra.
~mopsik

Napisano: 20 sty 2014, 16:19

ja również proszę o radę mam taki sam przypadek
~kasia

Napisano: 20 sty 2014, 16:36

u nas jest tak:
1. wpłynięcie wniosku, wiadomo w dziale śr
2. rano zanosimy wnioski do sekretariatu i tam są rejestrowane
3. wnioski wracają i nadajemy nr wniosku 1/14, 2/14 itd. (prowadzimy dwa rejestry śr i fa)

nie wiem czy prawidłowo robimy.
~:)

Napisano: 20 sty 2014, 16:39

a spis spraw robicoe czy tylko rejestry?
~kasia

Napisano: 20 sty 2014, 16:42

tylko rejestr wniosków do których wpisujemy wydane decyzje
~:)

Napisano: 20 sty 2014, 16:46

mamy spis spraw same przyjmujemy wnioski i same wpisujemy w spis np 522.1.2013.2014
mamy spis spraw do ZP, ŚP. SZO. B,FA.ZR,
~Natka

Napisano: 20 sty 2014, 17:07

a jak to szczegółowo u Was Natka wygląda - u nas są teczki w segregatorach tak ile wlwzie. teczki są na konkrente nazwisko a tam wszystkie dokumenty zasiłków jakie tylko robię w dziale świadczeń rodzinnych. wpływa wniosek w dzienniku korespondencyjnym wpisuję nr (numeruje co roku np. w tym 1/2014) data wpływu, od kogo i treść- a jak wydam decyzję dopiero resztę w dzinniku uzupełniam. i t tyle ale ponoć mamy robić spisy spraw i nie wiem gdzie je dać -czy w teczkach imiennych, czy spis osobny, czy jak to robić.No a numer sprawy na każdym dokumencie w ramach wniosku to piszecie długopisem i na decyzjach też?
~kasia

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x