Areszt i zasiłek pielęgnacyjny
-
- Stażysta
- Zajmuję się: ŚW/SR/FA/DS
- Kontakt:
Areszt i zasiłek pielęgnacyjny
Dostałam informacje od pracownika socjalnego ze osoba która pobiera zasiłek pielęgnacyjny została umieszczona w areszcie. Co teraz. Wszczęcie postępowania ? Zawiadomić na adres aresztu, czy od razu uchylam zasiłek ? Nie mam oficjalnej i formacji ze służby więziennej
- Andzia87
- Referent
- Zajmuję się: ŚW,ŚR
- Kontakt:
Re: Areszt i zasiłek pielęgnacyjny
Ja najpierw bym napisała do służby więziennej czy i gdzie przebywa taki delikwent bo jak napisałaś oficjalnej wzmianki nie masz tylko słownąpinezka pisze: 24 maja 2021, 20:36 Dostałam informacje od pracownika socjalnego ze osoba która pobiera zasiłek pielęgnacyjny została umieszczona w areszcie. Co teraz. Wszczęcie postępowania ? Zawiadomić na adres aresztu, czy od razu uchylam zasiłek ? Nie mam oficjalnej i formacji ze służby więziennej
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
-
- Stażysta
- Kontakt:
Napisałam do sw ale oni długo nie odpisują, kończy się miesiąc i nie wiem czy mam podstawę zawiesić wypłatę
- Andzia87
- Referent
- Kontakt:
Ale wszczęcie już robiłaś? Od tak sobie zawiesić nie możesz. Możesz zawsze wezwać go do wyjaśnień, oczywiście jeśli jest w Areszcie to nie przyjdzie i wtedy wstrzymanie wypłatypinezka pisze: 25 maja 2021, 8:19 Napisałam do sw ale oni długo nie odpisują, kończy się miesiąc i nie wiem czy mam podstawę zawiesić wypłatę
Jeżeli robisz to co łatwe, Twoje życie będzie trudne. Jeśli robisz to co trudne, Twoje życie będzie łatwe. – Les Brown
-
- VIP
- Zajmuję się: ŚR
- Kontakt:
Jak macie dobry kontakt z policją to od dzielnicowego dostaniesz szybciej informacje o aresztowaniu
-
- Stażysta
- Kontakt:
No tak chce wszcząć ale na jaki adres. Adres zamieszkania ? Po to mi potrzebna informacja o tym gdzie przebywa by wszcząć postępowanie i uchylić decyzje. Chyba ze zle myślę. Nie miałam nigdy takiej sytuacji i już sama nic nie wiem 
- Andzia87
- Referent
- Kontakt:
Póki nie masz oficjalnego pisma, że jest w Areszcie wezwij go najpierw do złożenia wyjaśnień w związku z wątpliwościami pod adres jaki miał we wniosku. wtedy wstrzymanie wypłaty. Jak odpisze Areszt gdzie przebywa to wszczęciepinezka pisze: 25 maja 2021, 13:41 No tak chce wszcząć ale na jaki adres. Adres zamieszkania ? Po to mi potrzebna informacja o tym gdzie przebywa by wszcząć postępowanie i uchylić decyzje. Chyba ze zle myślę. Nie miałam nigdy takiej sytuacji i już sama nic nie wiem![]()
-
- Stażysta
- Kontakt:
Dziękuje tak zrobię
Oprócz Areszt i zasiłek pielęgnacyjny - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
2 wypłaty w kwietniu zasiłku macierzyńskiego
Dochód z zagranicy
niby dochód z zagranicy
Wniosek o becik - dochód uzyskany zagranicą
stan cywilny baza PESEL
samotny rozwiedziona
usługi grupowe cas
zaświadczenie o zarobkach poniżej 26 lat
może ktoś miał taki przypadek - śp
empatia - brak połączenia
świadczenie rodzicielskie a renta
PONOWNE PRZEDŁUŻENIE TERMINU SPRAWY