art.25 ustawy z dnia 4 kwietnia 2014 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]

Napisano: 29 kwie 2014, 11:49

Co Wy na to ? :roll:
zxc

Napisano: 29 kwie 2014, 13:23

No jest. Ale o co pytasz?
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2014, 13:23

podaj nr dziennika
j k

Napisano: 29 kwie 2014, 13:30

zxc pisze:Co Wy na to ? :roll:
to znaczy ze beda mogły ubiegać sie o szo nawet jesli nie zrezygnowali z zatrudnienia :?: :?: :? czy co?....
mok

Napisano: 29 kwie 2014, 13:39

mok pisze:
zxc pisze:Co Wy na to ? :roll:
to znaczy ze beda mogły ubiegać sie o szo nawet jesli nie zrezygnowali z zatrudnienia :?: :?: :? czy co?....
Dokładnie tak, ta waska grupa uprawnionych już teraz, tj. od dnia wejscia życie ustawy dostanie SZO bez wymogu rezygnacji z zatrudnienia, wystarczy niepodejmowanie. Dla innych takie udogodnienie dopiero od 01.01.2015r.
"Kiedy człowiek zstępuje w przepaść, jego życie zawsze zyskuje jasno określony kierunek."
Terry Pratchett
kronos79
Awatar użytkownika
VIP
Od: 19 lut 2014, 10:39
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2014, 13:42

Są osoby (u nas kilka), które pobierały śp, orzeczenie wygasło w pierwszym półroczu 2013 r., więc nie było potrzeby wygaszać im decyzji z mocy prawa. Wyrównania w postaci ZDO nie dostaną, ale mogą się ubiegać o SZO od dnia wejścia w życie ustawy do końca grudnia 2014 r., nawet jeśli nie zrezygnowały z zatrudnienia, ale go nie podejmują. A od 1 stycznia 2015 r. wymóg niepodejmowania zatrudnienia zamiast rezygnacji będzie dotyczył wszystkich ubiegających się o SZO (art. 17 pkt. 2 lit. a i art. 26 ustawy o ZDO), więc osoby z tej grupy będą dalej na SZO.
tp
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 kwie 2013, 16:41
Zajmuję się:

Napisano: 29 kwie 2014, 14:02

ale to jest wszystko pojebaaaaaneeeeee!!!!! tych w rzadzie to Bóg opóścił i odchodząc zabrał rozum. Ja zaraz tez oszleje sprawozdanie do jutra a ja jeszcze ani jednej rubryczki zrobionej nie mam. Pieprzyc to. Ide na urlop :geek: od jutra :geek: albo na L4 a co :twisted: :twisted: :twisted:
mok

Napisano: 29 kwie 2014, 14:08

Coś się przyśni, zapiszą, wrzucą w gąszcz bełkotliwych artykułów i ustępów, namieszają wszystkim w głowach, żeby potem w czasie tego czy innego szkolenia zarobić na tłumaczeniu swojego pokrętnego rozumowania - nie takie głupie, świetny pomysł na biznes...
tp
Awatar użytkownika
Stażysta
Od: 03 kwie 2013, 16:41
Zajmuję się:

Napisano: 30 kwie 2014, 10:23

ja mam taka osobe która pobierała do marca 2013r. tak sie skończyło orzeczenie, a potem sie nie kwalifikowała na SZO i o takie własnie osoby chodzi ze mogliby sie ubiegac o szo teraz, z tym ze osoba wymagająca opieki juz zmarła wiec ta osoba i tak jest stratna?
sabi

Strona 1 z 1    [ Posty: 9 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem