art. 27 ust 2 - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]

Napisano: 31 sty 2014, 12:16

Do zas. rodz. jest uprwniona matka dzieci w opsie X, obecnie ojciec zabrał dzieci i zmienił miesjce zamieszkania i złożył wniosek o ZR u mnie. Matka straciła zainterosowanie dziecmi , są w trakcie sprawy rozwodowej, lecz matka dalej pobiera zas. rodz. i nie stawia się na wezwanie w opsie X, więc świadczenia w najbliższym czasie zostaną wstrzymane.
Wniosek ojca o ŚR jest niekompletny gdyż brakuje oświadczeń matki o dochodach ( a bez rozwodu ciągle pozostaje w składzie rodziny ) i ojciec tych oświadczeń nie dostraczy. Według ustawy muszego go wezwać o uzupełnienie dokoumentów i zostaweić wniosek bez rozpatrzenia.
Ojciec bezrobtny trójka dzieci, bardzo ciężka sytuacja materialna jak mu pomóc?
~zzz

Napisano: 31 sty 2014, 13:00

Czemu bez rozpatrzenia!! Niech ci ojciec dzieci napisze, że nie jest w stanie dostarczyć dokumentów i wystąp sama.
~cac

Napisano: 31 sty 2014, 13:04

zzz Ty nie pracujesz w US tylko zajmujesz się świadczeniami, więc jak widzisz klienta który ma tego typu problemy to powinnaś pomóc a nie odfajkować sprawę i ad acta
~ja

Napisano: 31 sty 2014, 13:08

do US mozna sobie wystąpić, ale jeśli niema oświdczenienia o dochodach niepodlegajacych opodatkowaniu? to jak wtedy to załatwi?
~Beata*

Napisano: 31 sty 2014, 13:09

do kogo ? dochody z urzedu skarbowego mam, kserkopie oświadczeń z innego ośrodka są do niczego bo rozporzadzenie wymaga orginały, i koło się zamyka
~zzz

Napisano: 31 sty 2014, 13:45

i to jest jeden z absurdów usatwy o ŚR a pwinno się działać na korzyść dzieci ale przepisy nie dają
~jan

Napisano: 31 sty 2014, 13:51

a my rozwiazujemy sprawe tak: klient pisze prośbe o wystapienie do strony z prośba o dosłanie dokumentów. My piszemy prośbe o dostarczenie , dołączamy wszystkie oswiadczenia i dajemy informacje , że jak nie dostarczy to zwrócimy sie do uś, Gminy o dochody. Jak nie zadziała to piszemy wniosek o udostepnienie danych do US i UG
~??xx

Napisano: 31 sty 2014, 14:13

a do jakiej instytucji zwrócić się o zaswiadczenie o dochodach niepodlegające opodatkowaniu? Do wszystkich możlwych które znajdują się na oświadczeniu???? z UG moge tylko sie dowiedzięć ile ma hektarów??
~zzz

Napisano: 31 sty 2014, 14:23

No wlasnie tu troche kółko sie zamyka, ale do Ug mozna, ew. wnioskodawca niech napisze ośw. pod odpowiedzialnościa karna o wszelkich wiadomych dochodach nieopodatkowanych małżonka. Nie wiem czy mozna dodatkowo cos zrobic...
~??xx

Napisano: 31 sty 2014, 14:51

ostatecznie możesz przyznać bez oswiadczenia matki, i liczyć na toże kontrola akurat nie trafi na tą teczkę, a jak trafi to trzeba będzie oddać z własnej kieszeni, dla ciebie najlepiej zostawić sprawe bez rozpatrzenia, chociaz dzieci szkoda!!! Aburdalna ustawa o ŚR
~xxxx

Strona 1 z 1    [ Posty: 10 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x