Witam. Mam taki problem. Dostałam pismo o przeprowadzenie postępowania zgodnie z art. 52 z innen instytucji (inne województwo). Problem w tym że ta osoba rpzebywa w ZK więc nie mam możliwości jej wezwać do siebie (tak mówi art. 52KPA) i przeprowadzić postępowanie. Czy art. 50 KPA par.3 ma tu zastosowanie? Czy na wniosek innego urzedu mogę pójść do ZK i przeprowadzić takie postępowanie czy ten art. 50 dotyczy tylko moich spraw?
Dziękuję wszystkim za wszelką pomoc
Art. 52 KPA
Re: Art. 52 KPA
Wydaj postanowienie o niewłaściwości z uwagi, że klient nie zamieszkuje na twoim terenie , poinformuj gdzie jest, jeśli wiesz i odeślij sprawę wg właściwości lub do nadawcy ( w zależności jak wyżej).
Może źle sprecyzowałam. Ten zakład karny znajduje się na terenie naszej gminy. Jest skazany więc nie moge go wezwać do siebie. w
Gienia odpisz lub wcześniej zadzwoń że klient jest w ZK i jeżeli możesz to napisz im adres, oni to samo pismo wyślą do ZK
też uważam że powinnaś odesłać informację, gdzie przebywa as oni niech sie zwrócą do ZK tam też powinien być pr.socj. który zrobi wywiad
Oprócz Art. 52 KPA - Stare tematy przeczytaj również:
decyzja na opdłatnośc
rodzina zastępcza a opieka prawna nad dzieckiem
alimenty Art 38 ustawa o wspieraniu rodziny i .....
używany sprzęt rehabilitacyjny?
Pomoc rzeczowa
pomoc rzeczowa
Zmiana decyzji - dochód dziecka - PILNE!
ocena sytuacji dziecka - pełnoletni wychowanek
xx
Stare zasady - jakie nazewnictwo?
dot odpłatności rodziców biologicznych
od kiedy przyznajecie rodzinie świadczenie
rodziny pomocowe
decyzja dotycząca pomocy pieniężnej na samodzielnienie
Odpłatność rodziców biol.
Bezduszność systemu