art.7 ust. 1 - Fundusz alimentacyjny, Zaliczka alimentacyjna

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]

Napisano: 18 mar 2015, 13:12

ostatni raz byli u mnie w 2011r. Nie wiem jak się będę bronic. Nie myślałam nad tym :) Ja mam mieć finansówkę to jak stwierdzą że mam małą skuteczność egzekucji to na pewno się do tego dowalą. :roll:
Gosska

Napisano: 18 mar 2015, 13:29

rozumiem ze ta z 2011 kontrol była ogólnie z świadczeń z FA, tak? Ja mam miec finansówkę od przyszłego tygodnia ale jakos tym sie nie przejmuje. Bardziej własnie tych zaleceń?
Ewa88

Napisano: 18 mar 2015, 13:47

Tamta była merytoryczna teraz będzie finansowa, ale już wiem że trzepią wszystko. Najbardziej upomnienia i TW
Gosska

Napisano: 18 mar 2015, 13:54

e to ja mam miec kontrol z RIO czy cos takiego?
A robisz upomnienia i tW co okres?
Ewa88

Napisano: 18 mar 2015, 17:21

fajnie do sprawy podeszła Pani Maziarz na szkoleniu
art. 7.1 nie ma nic wspólnego z ściąganiem zobowiązań wobec FA, nie ma też nic wspólnego z alimentami od dziadków!!! mówi tylko o tym, ze możemy pisac wnioski o alimenty osobom, które sobie same z tym nie radzą, boją się itp, i nas o to poproszą! Np w rodzinie przemocowej...
poza tym co nam da wyrok zasądzający alimenty od dziadków? jak wygramy sprawę alimenty dostanie matka dzieci, a my tylko wliczymy je do dochodu w danym roku bazowym. Nie ma funduszu alimentacyjnego od dziadków, Fa jest tylko od rodziców - definicja osoby uprawnionej, więc nie dość, że mamy sprawę w sądzie na nasz koszt (prawnik, dojazdy) to jeszcze "g" z tego, bo to w żaden sposób nie spłaca funduszu, ani go nie zatrzymuje!!!
więc takie zalecenia pokontrolne to niech se w d......
wiki8

Strona 2 z 2    [ Posty: 15 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x