ostatni raz byli u mnie w 2011r. Nie wiem jak się będę bronic. Nie myślałam nad tym Ja mam mieć finansówkę to jak stwierdzą że mam małą skuteczność egzekucji to na pewno się do tego dowalą.
rozumiem ze ta z 2011 kontrol była ogólnie z świadczeń z FA, tak? Ja mam miec finansówkę od przyszłego tygodnia ale jakos tym sie nie przejmuje. Bardziej własnie tych zaleceń?
fajnie do sprawy podeszła Pani Maziarz na szkoleniu
art. 7.1 nie ma nic wspólnego z ściąganiem zobowiązań wobec FA, nie ma też nic wspólnego z alimentami od dziadków!!! mówi tylko o tym, ze możemy pisac wnioski o alimenty osobom, które sobie same z tym nie radzą, boją się itp, i nas o to poproszą! Np w rodzinie przemocowej...
poza tym co nam da wyrok zasądzający alimenty od dziadków? jak wygramy sprawę alimenty dostanie matka dzieci, a my tylko wliczymy je do dochodu w danym roku bazowym. Nie ma funduszu alimentacyjnego od dziadków, Fa jest tylko od rodziców - definicja osoby uprawnionej, więc nie dość, że mamy sprawę w sądzie na nasz koszt (prawnik, dojazdy) to jeszcze "g" z tego, bo to w żaden sposób nie spłaca funduszu, ani go nie zatrzymuje!!!
więc takie zalecenia pokontrolne to niech se w d......