art.90 d interpretacja - Stypendia

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]

Napisano: 03 sie 2020, 12:12

Cześć, możecie mi pomóc w interpretacji arty.90 d komu przysługuje stypendium?
czy sam fakt ze rodzina mam małe dochody nie przekraczające progu do stypendium uprawnia go do otrzymania takiego stypendium? czy oprócz tego ze ma małe dochody musi występować jedna chociaż przesłanka: bezrobocie, niepełnosprawność, ciężka lub długotrwała choroba, wielodzietność, brak umiejętność wypełniania funkcji opiekuńczo- wychowawczej, alkoholizm lub narkomania......
Byłam na szkoleniu i gość on powiedział ze samo kryterium dochodowe go nie uprawnia.
klaudia_k
Stażysta
Od: 19 gru 2016, 13:19
Zajmuję się: Pomoc administracyjna,świadczenie wychowawcze 500+

Napisano: 04 sie 2020, 7:59

Witam. Prawo do ubiegania się o stypendium szkolne przysługuje, jeżeli miesięczna wysokość dochodu na osobę w rodzinie ucznia nie przekracza kwoty 528 zł netto przy jednoczesnym występowaniu przynajmniej jednej z przesłanek tj. bezrobocie, niepełnosprawność, ciężka lub długotrwała choroba, wielodzietność, brak umiejętności wypełniania funkcji opiekuńczo-wychowawczych, alkoholizm lub narkomania, a także gdy rodzina jest niepełna lub wystąpiło zdarzenie losowe.
Olcia84
Praktykant
Od: 14 sty 2019, 11:43
Zajmuję się: zajmuję się stypendiami szkolnymi

Strona 1 z 1    [ Posty: 2 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x
Ta strona używa ciasteczek (cookies) tylko zgodnie z zasadami opisanymi w polityce cookies Rozumiem