artykuł na WP - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]

Napisano: 22 sie 2014, 8:14

Ann a

Napisano: 22 sie 2014, 8:33

Robią wrogą propagandę opiekunom dorosłych niepełnosprawnych, może szykują grunt do wprowadzenia zmian niekorzystnych dla WO.
Gość

Napisano: 22 sie 2014, 8:33

ja daję w takich wypadkach odmowy i są podtrzymywane
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Od: 07 maja 2014, 7:21
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 9:10

U mnie klient zatrudnił się u ojca, po 2 tygodniach zwolnił się oczywiście ze względu na konieczność opieki nad babcią (SZO) dostał odmowę (fikcyjne zatrudnienie) ., SKO utrzymało naszą decyzję w mocy.
magnolia

Napisano: 22 sie 2014, 13:49

Kompletna bzdura z tymi waszymi decyzjami od odmowie szo, bo niby ktoś fikcyjne zatrudnienie, tak samo jak bezmyślne decyzje sko podtrzymujące te bzdury. To już jesteście ekspertami tez od badania fikcyjności lub nie" zatrudnienia?
Proponuje jeszcze abyście dawali odmowe zasiłku rodzinnego jak ktoś zwolnił się z pracy i dzięki temu załapał się na kryterium dochodowe. a także odmowa jak ktoś tydzień temu złożył wniosek o orzeczenie o niepełnosprawności i przychodzi z nim żeby dostać śp na dziecko.
Proponuję też dawać odmowe śp jak rodzic ma orzeczenie dziecka, w którym nie było sprecyzowanej daty powstania niepełnosprawności, uzyska orzeczenie z data zgodna z art. 17 ust. 1b ustawy o śr i zażyczy sobie przyznania mu śp.
Bo te wasze kuriozalne decyzje odmowne z takiej właśnie "pseudologiki" się wywodzą.

Takich id.iotyzmów jak w tym watku to dawno nie czytałem.
elwis

Napisano: 22 sie 2014, 14:19

Jest gdziekolwiek zapis, że spełnia warunek art. 16a ust. 1 tylko jak przed rezygnacją z zatrudnienia lub innej pracy zarobkowej prawowała co najmniej, rok, 7 lat, 20 lat, 16, dni, 3 dni itd.?
NIE MA.
Przestańcie więc kretyńskie decyzje wydawać bo jak się to forum nedzy i niekompetencji czyta, to nie tylko ręce opadają.
lois

Napisano: 22 sie 2014, 15:07

zamiast steku wyzwisk i kalumnii spójrzcie w lustro.

PS. celem przyznania SZO jest wsparcie osoby, która rezygnuje z pracy w celu opieki nad osobą niepełnosprawną. Musi być przyczyna i skutek. Ww zatrudnienie nie jest powiązane z koniecznością opieki. To, że wy dajecie się robić w wała nie upoważnia was do obrażania innych
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Napisano: 22 sie 2014, 15:33

dla mnie było oczywiste ktoś zachorował w 2013 i opiekun zrezygnował z pracy żeby sprawować opiekę związek przyczynowo skutkowy .... 7 dni pracy i moja odmowa a SKO swoje przyznać więc teraz sam mówię "idź Pan do pracy na kilka dni ja Panu odmówię a SKO Panu przyzna" .... smutne ale prawdziwe
Zjem Ci Chleb
Awatar użytkownika
Podinspektor
Od: 07 lip 2009, 15:01
Zajmuję się: PS/FA/AOON/OW/ŚW

Napisano: 22 sie 2014, 16:04

"PS. celem przyznania SZO jest wsparcie osoby, która rezygnuje z pracy w celu opieki nad osobą niepełnosprawną. Musi być przyczyna i skutek."

Toż jak wół jest przyczyna i skutek - zrezygnowała z pracy bo musiała się opiekować osoba niepełnosprawną.
To niektórzy tutaj bredza i dorabiają jakies nieistniejące warunki typu - jak tylko 2 tygodnie pracowałaś to nie można uznac ze zrezygnowałaś z pracy żeby się opiekować osoba niepełnosprawna. A jak 6 mc pracowała to już jest ok?
Nie ośmieszajcie się takim, jak ktoś słusznie zauważył, bełkotem beż jakiejkolwiek podstawy prawnej.
lois

Napisano: 25 sie 2014, 7:44

ilość twoich argumentów ad person świadczy o tobie nie o mnie.
Tak samo jak twój brak logikii
de Charette
Awatar użytkownika
Administrator
Zajmuję się:

Strona 1 z 2    [ Posty: 12 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x