Mam taki wniosek na refundację za kurs prawa jazdy, z paragonów wynika, że pierwsza rata za kurs była w listopadzie 2015 roku a druga 30 stycznia 2016.
Zakładam, że kurs rozpoczął się w roku ubiegłym - czy to ma jakieś znacznie?
Wiem, że jest możliwość refundacji do 180 dni od dnia złożonego wniosku (złożony 16.06.2016) i druga płatność (drugi paragon) kwalifikowałaby się do refundacji, tak samo jak zwrot za przejazdy (dołączone są bilety), ale czy rozpoczęcie kursu w ubiegłym roku ma jakieś znaczenie?
Czy na podstawie paragonu fiskalnego z ośrodka szkoleniowego kierowców można udzielić refundacji, czy tylko faktura VAT lub rachunek?
AS - A2 - prawo jazdy - refundacja
- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
Re: AS - A2 - prawo jazdy - refundacja
To, że kurs rozpoczął się w zeszłym roku nie ma znaczenia wg mnie, bo patrzymy kiedy osoba poniosła koszt. Też bym dofinansowała tę drugą ratę. Ja bym żądała faktury VAT na wszystko, żeby było wiadomo na kogo to jest wystawione. Na koszty związane z wyżywieniem w czasie kursu przynosili mi faktury np.
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Tomasz i jak rozwiązałeś tą sprawę? Można w takiej sytuacji dofinansować tą pierwszą rate?
A mam jeszcze jedno pytanie, czy jest gdzieś zapisane, że można refundować do 180 dni? Ja nie mogę tego nigdzie znaleźć?
Pozdrawiam
A mam jeszcze jedno pytanie, czy jest gdzieś zapisane, że można refundować do 180 dni? Ja nie mogę tego nigdzie znaleźć?
Pozdrawiam
W jednym z pierwszych dokumentów na stronie PFRON była informacja "Refundacja może dotyczyć kosztów poniesionych w okresie do 6-ciu miesięcy przed złożeniem wniosku" (VII. Formy i zakres pomocy udzielanej w ramach programu, pkt 3)
-
- Stażysta
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Dzięki bardzo 

- Tomasz1981
- Inspektor
- Zajmuję się: REHABILITACJA SPOŁECZNA
- Kontakt:
sprawa się sama rozwiązała, wnioskodawca załatwił rachunek od OSK za cały kurs z datą 30 stycznia 2016 r.olo pisze:Tomasz i jak rozwiązałeś tą sprawę? Można w takiej sytuacji dofinansować tą pierwszą rate?
Pozdrawiam
Oprócz AS - A2 - prawo jazdy - refundacja - Aktywny Samorząd przeczytaj również:
as przedszkole
As - MI - ocena merytoryczna
AS - D
Wizyta u eksperta PFRON
AS- uwielbiam być wróżką
AS B1 - komputery dla osób z uszkodz. rąk
ASModII
fotelik samochodowy w ramach AS
AS B1
proteza as
POMOCY AS
C2 - zaświadczenie?