AS B-1

ODPOWIEDZ
~pcpr

AS B-1

Post autor: ~pcpr »

juz chce zwarioowac z tymi przepisami dot. AS!!! mam pytanie w zeszlym roku bylo mozna dof. tylko samo oprzyządowanie do komputera lub oprogramowanie, w tym roku juz mozna komputer ale osoba ktora wziela sobie np. myszke w zeszlym roku teraz juz kompa nie moze, a z likwidacji barier tez nie bo nie ma srodkow poza tym w pytaniach i odpowiedziach jest mowa ze czy korzystal z likwidacji barier czy z AS na 3 lata jest wykluczony wiec to jest bezsens. czyli jesli ON wziela sobie myszke w zeszlym roku z
AS w tym z barier komputera nie moze dostac?
~pcpr

Re: AS B-1

wg mnie może bo sprzęt się nie dubluje a wręcz jest wskazany :) jak uzasadni zakup komputera i będzie to miało sens to ja bym przyznał. dużo jest \"ciekawych\" sytuacji z AS-em
~pcpr

wogole na zadane pytania odpowiadaja wymigająco
~ŁG

Post autor: ~ŁG »

Mnie się wydaje, że nie może korzystać w tym roku. Jest wyraźny zapis w umowie, że przez trzy kolejne lata nie może otrzymać pomocy w ramach tego obszaru.
~pcpr

ale pytanie jest czy nie moze z likwidacji barier?
~pcpr

ale pytanie jest czy nie moze z likwidacji barier?
~pcpr

Jeśli Wnioskodawcy aplikujący w programie „Aktywny samorząd” o określony przedmiot dofinansowania mogą w ramach ww. uregulowań uzyskać analogiczne wsparcie w ramach zadania ustawowego realizowanego przez samorząd, to zaburzeniu ulega zasada racjonalności wydatkowania środków publicznych. Taka sytuacja wymaga doprecyzowania warunków uczestnictwa w zadaniach, aby zapobiec możliwości uzyskania przez tę samą osobę niepełnosprawną dofinansowania ze środków PFRON na ten sam cel w ramach dwóch różnych zadań. Temu służy regulacja określona w § 3 ust. 1 pkt 2 umowy w sprawie realizacji pilotażowego programu „Aktywny samorząd”, zgodnie z którą środki finansowe przekazywane przez PFRON na realizację programu mogą być przeznaczone na te cele, które nie są objęte przez Realizatora dofinansowaniem w ramach zadań wynikających z art. 35a ustawy z dnia 27 sierpnia 1997 r. o rehabilitacji zawodowej i społecznej oraz zatrudnianiu osób niepełnosprawnych (Dz. U. z 2011 r. Nr 127, poz. 721, z późn. zm.).

~pcpr

i pytanie wzial myszke z AS w 2012 r czy moze podstawowy sprzet w tym roku?
~ŁG

Post autor: ~ŁG »

My odmówiłyśmy. Przykre.
ODPOWIEDZ