AS - Karencja - Stare tematy

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]

Napisano: 11 mar 2014, 10:27

W tym roku pojawił sie ciekawy zapis odnosnie częstotliwosci udzielania pomocy w ramach modułu I. Doprecyzowano warunek, że karencja dotyczy pomocy udzielonej w ramach zadań programu a nie jak w 2013 wszystkich zadań dof. ze srodków PFRON.
Czy to nie przesada. Przy tak małych srodkach na zadania powiatu pewna grupa osób niepełnosprawnych będzie miała ogromne przywileje. AS jest tylko dla wybranych a niepełnosprawnosć nie zamyka sie w jego wąskich ramach.....
~Marta

Napisano: 11 mar 2014, 16:27

wlasnie o co z tym chodzi czy teraz nie musimy patrzec na to ze ktos korzystal z likwidacji barier w komunikowaniu sie na komputer??? np w 2013 roku to teraz w Asie moze? w tych rozniacach kt PFRON wskazywal w pismie z dnia 25 lutego jest napisane\"karencja dotyczy pomocy udzielanej w ramach zadań programu (a nie jak w 2013 wszystkich zadan dofinansowanych ze srodkow PFRION\" pomocy bo nie wiem!
~pcpr1

Napisano: 11 mar 2014, 16:36

Dokładnie tak to rozumiemy. Jeżeli w roku 2013 dostał dof. np. na wózek w ramach likwidacji barier w tym roku może dostać w ramach obszaru C, zad.1.
Ręce opadają zwłaszcza, ze kasy na realizacje zadań jak na lekarstwo....
~Marta

Napisano: 11 mar 2014, 16:52

a komputer
~pcpr1

Napisano: 11 mar 2014, 16:55

bo na str. 5 kierunkow jest osobny punkt do B1 gdzie pisza o kolejnych srodkach PFRON
~pcpr1

Napisano: 11 mar 2014, 17:10

Odnosnie obszaru B jest już taki zamęt, że nie wiadomo. W kierunkach... pkt. 19, p.pkt. 3 pierwszy myslnik mówi o wskazanych zadaniach w rozdziale VI ust.5 pkt. 1 czyli również obszar B, ale myslnik czwarty już to wyklucza....
Nie wiem, nie wiem.....
~Marta

Napisano: 11 mar 2014, 20:33

pytanie czy skoro karencja dotyczy tylko zadan programu to czy jesli ktos korzystal z barier w komunikowaniu sie teraz moze z AS?
~AS

Napisano: 12 mar 2014, 9:51

Według tego co napisali, jeżeli chodzi o wózek to sądzę, ze tak. Jeżeli chodzi o komputer.... to w sumie tak i nie.
~Marta

Strona 1 z 1    [ Posty: 8 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x