AS kontrole u beneficjentów
AS kontrole u beneficjentów
Witam, mam pytanie czy ktoś przeprowadzał kontrole u beneficjentów pomocy? jak to robicie czy informujecie wcześniej czy tak z marszu idziecie ....proszę o wskazówki
Re: AS kontrole u beneficjentów
Przeprowadziliśmy kontrole z ubiegłorocznych dofinansowań. Losowo wybraliśmy osoby i po wcześniejszym umówieniu się na kontrole, pojechaliśmy sprawdzić czy wszystko gra- włącznie z tym czy nalepki PFRON są naklejone 

a skąd mieliście nalepki?? pfron wam sam wysłał czy upominaliście się o nie?? bo my nie mamy :/
nalepki dostaliśmy z oddziału PFRON, a jak nie macie to należy się upomnieć. U nas kontrolowane było 10 % wniosków w każdym obszarze. Podobnie jak u Kamy, na kontrole umawiamy się a następnie jedziemy posprawdzać czy wszystko jest zgodnie z umową i fakturą no i oczywiście nalepki też. Na kontroli sporządzamy notatkę (gotowy szablon) który podpisują obydwie strony i robimy fote sprzętu. Notatka i fota trafia do teczki osoby, żeby nikt nie miał wątpliwości, że tam byliśmy:)
no to trzeba się zgłosić po nalepki. a czy mogłabyś wzór takiego \"gotowego szablonu\" wkleić?? tak orientacyjnie, żebym miał jakiś pogląd jak to stworzyć??
podaj maila to wyśle i będzie jak znalazł:) najwyżej dopasujesz do własnych potrzeb.
a czy ja również mogłabym prosić o taką \"ściągę notatkową\" .... z góry dziękuję [email protected]
i mam jeszcze jedno pytanie, czy i ewentualnie jak robiliście kontrole dotyczące przedszkola, ewentualnie w tym roku studentów, co tu mogę kontrolować, dokumenty??? przecież mamy u siebie te co do rozliczenia, prace z przedszkola czy indeks????
Oprócz AS kontrole u beneficjentów - Stare tematy przeczytaj również:
dodinansowanie do zakupu koca dociążającego
poszukuję pomocnych dłoni przed podjęciem pewnych decyzji
art. 48 ustawy o finansach publicznych
pozbawianie władzy rodziców biologicznych
AS - koszty obsługi
Marnotrawstwo świadczenia przez RZ
świadczenia na utrzymanie lokalu mieszkalnego
Odpłatność pełnoletniego wychowanka w pieczy instytucjonalnej.
pozwy o alimenty dla dzieci w RZ
poszukujemy rodziny zastępczej
Rodzina spokrewniona wyjeźdza na wakację
turnus reh.
likwidacja barier w komunikowaniu się
warsztaty i pilne pomóżcie!!!
Ekspert AS
studia podyplomowe-kontynuacja nauki