AS - studenci

PCPR

AS - studenci

Post autor: PCPR »

Czy Wy też w ostatnich dniach macie wysyp studentów? Kurcze - obudzili się!!!, a my później mamy AŻ 4 dni na to, żeby ich ocenić, napisać pisma, powprowadzać do bazy i jeszcze sprawozdanie przygotować. Super! Dziękujemy Ci PFRON-ie, że dbasz o studentów!
gran

Re: AS - studenci

Post autor: gran »

Dokładnie, powinni wydłużyć termin sprawozdania i zapotrzebowania. Do tego jeszcze wnioski wysłane pocztą w sobotę akurat dojdą dzień przed 15.10
gav

Post autor: gav »

jakby było mało każdy wniosek niekompletny... bo ciężko 3 raz z rzędu wypełnić taki sam wniosek poprawnie..
PCPR

Dokładnie!!! A tabela o wcześniejszych dofinansowaniach - NIKT nie ma jej wypełnionej. Siedzę i grzebię w segregatorach z poprzednich lat.
pcprkolb

Post autor: pcprkolb »

PCPR pisze:Dokładnie!!! A tabela o wcześniejszych dofinansowaniach - NIKT nie ma jej wypełnionej. Siedzę i grzebię w segregatorach z poprzednich lat.
też tak kiedyś robiłem i głupi byłem!!! teraz jak nie ma uzupełnionej to wracam im wniosek a jak upierają się i składają to piszę pismo o brakach we wniosku i daję termin na uzupełnienie, jak nie uzupełnią to odmowa dofinansowania z powodu niekompletnego wniosku. jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś nie uzupełnił :)

p.s. masz jakiś interes w tym żeby dostali kasę?? jak nie to daj sobie spokój :) chyba że masz nie zły dodatek za pracę z AS :)
Gość

Post autor: Gość »

pcprkolb pisze:
PCPR pisze:Dokładnie!!! A tabela o wcześniejszych dofinansowaniach - NIKT nie ma jej wypełnionej. Siedzę i grzebię w segregatorach z poprzednich lat.
też tak kiedyś robiłem i głupi byłem!!! teraz jak nie ma uzupełnionej to wracam im wniosek a jak upierają się i składają to piszę pismo o brakach we wniosku i daję termin na uzupełnienie, jak nie uzupełnią to odmowa dofinansowania z powodu niekompletnego wniosku. jeszcze się nie zdarzyło żeby ktoś nie uzupełnił :)

p.s. masz jakiś interes w tym żeby dostali kasę?? jak nie to daj sobie spokój :) chyba że masz nie zły dodatek za pracę z AS :)
Robimy dokładnie tak samo. Czego nie ma - to pisemko. 30 dni na uzupełnienie. Nic nie robimy za wnioskodawców ( przynajmniej w kontekście tych którzy wszystko mogą bez problemu zrobić samodzielnie).
gav

ja jeszcze w pierwszym roku szłam na ręke, przez co maiłam dużo więcej roboty. Teraz tak samo pismo i wyznaczony termin. Ale studenci są okropni, niczego nie pilnują. W poprzednich latach było składanie wniosków do 30 września, szczęście maja że przedłużone do 10, bo dzwonią np. dziś i się pytają do kiedy można składać wnioski :O.
gran

Post autor: gran »

Do mnie przyszła studentka z czystym wnioskiem (taki jaki od nas wzięła), i chciała taki złożyć bo stwierdziła że chce tylko dodatek więc nie trzeba nic wypełniać. O zgrozo, i oni będą kiedyś magistrami.
gav

o mnie przyszła studentka że ona chce złożyć wniosek pod koniec października, bo ona jeszcze się nie obroniła i nie może złożyć dokumentów na studia II stopnia :/
PCPR

Słuchajcie, może napiszemy książkę o studentach z AS - anegdoty :lol:
ODPOWIEDZ