W internecie znajduję sprzeczne informację i nie mam pewności, które jest aktualne.
Z góry dziękuję za pomoc!
Masz stopień równoznaczny ze specjalizacją I stopnia, to znaczy, że możesz awansować na starszego pracownika socjalnego. Jeśli chodzi o robienie specjalizacji możesz od razu robić II stopień, ale możesz też zacząć od I jeśli masz ochotętenzetamze pisze: ↑17 wrz 2020, 10:13Podłączę się pod temat. Proszę powiedzcie mi, czy po ukończeniu studiów wyższych na kierunku praca socjalna i przepracowaniu ponad 2 lat na tym stanowisku przysługuje specjalizacja 1 stopnia automatycznie, czy trzeba robić specjalizację?
Z interpretacji przepisów Rozporządzenia wynika, że masz kwalifikacje na stanowisko specjalisty pracy socjalnej (specjalista I stopnia), ale nie zostajesz nim automatycznie. O tym, czy zasługujesz i przysługuje Ci awans oraz zmiana pieczątki, decyduje szef łaskawca. Niektórzy nadgorliwi kierownicy - mimo spełnienia warunków (studia kierunkowe i staż pracy) - i tak wysyłają socjalnych na specjalizację I stopnia, zanim ich awansują na specjalistę.tenzetamze pisze: ↑17 wrz 2020, 10:13Podłączę się pod temat. Proszę powiedzcie mi, czy po ukończeniu studiów wyższych na kierunku praca socjalna i przepracowaniu ponad 2 lat na tym stanowisku przysługuje specjalizacja 1 stopnia automatycznie, czy trzeba robić specjalizację?