Od dorosłego ze znacznym i 04-O nie biorę zaświadczenia od lekarza, chyba że stara się o sprzęt brajlowski, wtedy biorę taki dokument.stokrotka75 pisze: ↑07 wrz 2020, 14:51też tak myślałam, że zaświadczenie musi być, ale wolałam się upewnić, w ubiegłym roku we wniosku osoby dorosłej zażądałam zaświadczenia, pomimo znacznego 04-O, bo miałam wątpliwości, sama przyniosła wniosek i bez okularów, wypisywała beż żadnych problemów, sprawa się skończyła na grubej teczce kilku odwołań a ostatecznie odwołanie do sko. Oczywiście kolegium stanęło po stronie klienta.
pozdrawiam
A dlaczego SKO? Przecież w PFRONie nie wydajemy decyzji administracyjnej.stokrotka75 pisze: ↑07 wrz 2020, 14:51też tak myślałam, że zaświadczenie musi być, ale wolałam się upewnić, w ubiegłym roku we wniosku osoby dorosłej zażądałam zaświadczenia, pomimo znacznego 04-O, bo miałam wątpliwości, sama przyniosła wniosek i bez okularów, wypisywała beż żadnych problemów, sprawa się skończyła na grubej teczce kilku odwołań a ostatecznie odwołanie do sko. Oczywiście kolegium stanęło po stronie klienta.
pozdrawiam
Na szkoleniach wiele razy (zarówno od osób prowadzących, jak i pracowników PCPR-ów) słyszałam historie o nieprzyznanych dofinansowaniach PFRON, np. turnusy, bariery, które to trafiały do SKO i były tam rozstrzygane.
a ja się spotkałam, że SKO oddalał skargi bo to nie decyzja administracyjna.