Babcia złożyła wniosek na świadczenie wychowawcze oraz dobry start na wnuczkę. Babcia nie jest opiekunem prawnym ani faktycznym. Posiada jedynie pełnomocnictwo, potwierdzone notarialnie. Czy na podstawie takiego pełnomocnictwa może ubiegać się o świadczenia czy robię decyzje odmowne na świadczenia. Ustawodawca jednoznacznie określił kto może wnioskować o świadczenia ale czy miałby tu jakieś zastosowanie KPA. Proszę pomóżcie. Treść pełnomocnictwa:
" Udzielam pełnomocnictwa moim rodzicom do sprawowania opieki nad moją małoletnią córką podczas mojej nieobecności, w tym do podejmowania wszelkich decyzji dotyczących: stanu zdrowia małoletniej, ewentualnych zabiegów medycznych, wypełniania przez małoletnią obowiązku szkolnego jak również do reprezentowania mnie przed wszelkimi organami władzy, administracji rządowej i samorządowej, sądami, innymi instytucjami i urzędami we wszelkich sprawach związanych z zakresem niniejszego pełnomocnictwa, podpisywania, składania i odbioru w moim imieniu wszelkich dokumentów, wniosków i oświadczeń niezbędnych w celu realizacji niniejszego pełnomocnictwa."