bardzo ciekawe konstatacje, i smutne i zabawne

Wybrane tematy:
coś pozytywnego Dobra książka
ODPOWIEDZ
~Łukasz

bardzo ciekawe konstatacje, i smutne i zabawne

Post autor: ~Łukasz »

nie moje, ale bardzo ciekawe:

\"Po sejmowej debacie dotyczącej katastrofy smoleńskiej, znalazłem w internecie następujący tekst: Tusku, jesteś na kursie i na ścieżce.
Hmm... Chyba jest.

A ja z tej debaty zapamiętałem jedną konstatację któregoś z posłów: W trakcie rządów Donalda Tuska zginęło więcej polskich generałów, niż w czasie drugiej wojny światowej.

Z kolei moja konstatacja jest taka: Platforma Obywatelska jest tak samo obywatelska, jak kiedyś Milicja Obywatelska.

Z takich pojedynczych konstatacji buduje się w Narodzie masa krytyczna\".

to słowa Pana Wojciecha Cejrowskiego. Polecam Jego stronę.

https://www.cejrowski.com/
~z netu...

Re: bardzo ciekawe konstatacje, i smutne i zabawne

Post autor: ~z netu... »

Zachowanie posłów Prawa i Sprawiedliwości przypomina najgorsze czasy polskiego warcholstwa parlamentarnego. O co im chodzi? Wiadmo już, że żadnego zamachu nie było. Nie ma i nie może być żadnej komisji na świecie, która powiedziałaby inaczej.
Zresztą widać juz wyraźnie, że celem wściekłych ataków nie jest wyjaśnienie katastrofy, tylko walka z rządem. Przegrali wybory i zostało im uprawianie nekropolityki.

~Wołodia

Post autor: ~Wołodia »

Tako rzecze Putin
~kasandra

Post autor: ~kasandra »

A skąd ty ćwoku wiesz, że nie było zamachu jeśli śledztwo nie zostało jeszcze zakończone?
~do kasandry

Post autor: ~do kasandry »

Kompleks Kasandry (znany również jako dylemat lub syndrom Kasandry) – zjawisko, w którym uzasadnione obawy i ostrzeżenia są ignorowane lub uważane za nieprawdziwe.
ODPOWIEDZ