Bardzo Proszę o podpowiedź
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Re: Bardzo Proszę o podpowiedź
gosia 40 co się przejmujesz. Rząd wydał podręcznik z jasno napisanymi przykładami jak interpretować ustawę 500+. Ale Pix sam/a interpretuje
ja się nie przejmuję tylko dziwi mnie ta interpretacja 

- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Wiadomo jak to jest z interpretacjami. 10 prawników jeden artykuł zinterpretuje na swój sposób myślenia inny od pozostałych. Ja mam czarno na białym napisaną interpretację z ministerstwa więc to jest moja podstawa w razie jakiejś kontroli
To jest miesiąc różnicy. Nie chcę działać nikomu na szkodę, trzymam się jedynie ustawy, a to nie ode mnie zależy, kiedy dochód osiągają. Na szkoleniu również tłumaczyli nam w ten sposób.gosia40 pisze:do Pix
czyli osoby, które mają wypłatę w sierpniu za lipiec zyskują a ci którzy w lipcu za lipiec u Ciebie są poszkodowani? dziwne to... uważasz że jest to w porządku? dwa miesiące różnicy przy wypłacie
- 6i9
- VIP
- Zajmuję się:
- Kontakt:
Czyli jednak to nie jest Twoja interpretacja artykułu tylko szkolących 

Najpierw szkolących, potem kierownika, a na końcu moja:Pmgmg pisze:Czyli jednak to nie jest Twoja interpretacja artykułu tylko szkolących
Po dłuższym zastanowieniu myślę, że mają rację. Jak jest poprawnie przekonamy się po pierwszej kontroli.
no tylko jak się okaże że nie masz racji ciekawe kto będzie zwracał pieniądze.... lepiej już trzymać się interpretacji ministerstwa w tym zakresie i wstrzymywać wypłatę a nie płacić skoro się już nie należało i później się z tego tłumaczyć bez żadnej podkładki a jedynie mówiąc "bo tak na szkoleniu mówili...."
- de Charette
- Administrator
- Zajmuję się:
- Kontakt:
PIX nie idź tą drogą, a jak już chcesz w nią iść to przez SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
Oprócz Bardzo Proszę o podpowiedź - Świadczenie Wychowawcze (500+) przeczytaj również:
Małżeństwo po rozwodzie dziecko ma nazwisko ojca
rodzicielskie
nie ma koordynacji oboje za granica
podstawa prawna
nienależnie pobrane
od kiedy przyznać?
nienależnie pobrane a świadczenia a 500 plus
umorzenie postępowania
akt notarialny - alimenty dobrowolne
rozwód
ZAPOWIEDŹ WERSJI 2-1.9 SYGNITY - ISTOTNE UŁATWIENIE DLA WAS
członek rodziny brazylia