Bardzo Proszę o podpowiedź

Wybrane tematy:
Komunikat w sprawie nowych wniosków 500+/ŚW/ŚR w CAS Wzory Decyzji 500+ jak rozpisujecie podatek z US? Jak usprawnić koordynację? Zwalić robotę na gminy... alimenty, od kiedy wyplata - dylematy odnośnie art 19 ust. 4 inspektor ds. świadczeń wychowawczych
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Re: Bardzo Proszę o podpowiedź

Post autor: 6i9 »

gosia 40 co się przejmujesz. Rząd wydał podręcznik z jasno napisanymi przykładami jak interpretować ustawę 500+. Ale Pix sam/a interpretuje
gosia40

Post autor: gosia40 »

ja się nie przejmuję tylko dziwi mnie ta interpretacja ;)
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Wiadomo jak to jest z interpretacjami. 10 prawników jeden artykuł zinterpretuje na swój sposób myślenia inny od pozostałych. Ja mam czarno na białym napisaną interpretację z ministerstwa więc to jest moja podstawa w razie jakiejś kontroli
Pix

Post autor: Pix »

gosia40 pisze:do Pix
czyli osoby, które mają wypłatę w sierpniu za lipiec zyskują a ci którzy w lipcu za lipiec u Ciebie są poszkodowani? dziwne to... uważasz że jest to w porządku? dwa miesiące różnicy przy wypłacie
To jest miesiąc różnicy. Nie chcę działać nikomu na szkodę, trzymam się jedynie ustawy, a to nie ode mnie zależy, kiedy dochód osiągają. Na szkoleniu również tłumaczyli nam w ten sposób.
Awatar użytkownika
6i9
VIP
Zajmuję się:
Kontakt:

Czyli jednak to nie jest Twoja interpretacja artykułu tylko szkolących :mrgreen:
Pix

Post autor: Pix »

mgmg pisze:Czyli jednak to nie jest Twoja interpretacja artykułu tylko szkolących :mrgreen:
Najpierw szkolących, potem kierownika, a na końcu moja:P
Po dłuższym zastanowieniu myślę, że mają rację. Jak jest poprawnie przekonamy się po pierwszej kontroli.
zuzka

Post autor: zuzka »

no tylko jak się okaże że nie masz racji ciekawe kto będzie zwracał pieniądze.... lepiej już trzymać się interpretacji ministerstwa w tym zakresie i wstrzymywać wypłatę a nie płacić skoro się już nie należało i później się z tego tłumaczyć bez żadnej podkładki a jedynie mówiąc "bo tak na szkoleniu mówili...."
Awatar użytkownika
de Charette
Administrator
Zajmuję się:
Kontakt:

Post autor: de Charette »

PIX nie idź tą drogą, a jak już chcesz w nią iść to przez SKO
cuiusvis hominis est errare, nullius nisi insipientis in errore perseverare
ODPOWIEDZ