Bariery architektoniczne - Stare tematy

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]

Napisano: 31 lip 2014, 12:12

Mam pytanie trakcie likwidacji barier architektonicznych tj. łazienka już jest prawie cała dostosowana, wnioskodawca zmarł, co w takim przypadku????
olkka

Napisano: 31 lip 2014, 13:24

Mam rozumieć, że wnioskodawca zmarła przed odbiorem? Jeżeli tak, to przeczytaj wyraźnie co mówi Twoja umowa, zrób odbiór i w najgorszym wypadku dofinansowanie może wejść w masę spadkową.
vito

Napisano: 01 sie 2014, 11:33

Mam podobna sytuacje w tym roku, wnioskodawca zmarł po zakończeniu robót i złożeniu dokumentów do rozliczenia, a przed odbiorem. na razie odbiór i wypłata zostały wstrzymane, napisaliśmy o zajecie stanowiska do BPRsdON.
_pcpr_

Napisano: 04 sie 2014, 19:54

Odbiór i masa spadkowa to przecież jasne. Jeśli by to zdarzyło się w trakcie robót to nakazać wstrzymaniei dokonać odbioru
Gość

Napisano: 06 sie 2014, 12:00

Tyle co mi wiadomo to dofinansowania z PFRON nie wchodzą w spadek - jest to pomoc społeczna.
kasiap

Napisano: 06 sie 2014, 12:05

jak bedzie interpretacja prosze napiszcie co w sprawie, takie sytuacje zdazaja sie i zdazyc mogą i wlasnie nie wiadomo co robic.
Gość

Napisano: 06 sie 2014, 12:10

zdarzyć*
Gość

Napisano: 22 sie 2014, 18:59

miałem podobną sytuacje i niestety dofinansowanie nie weszlo w zadną masę spadkową... bo to pomoc
wiecej o dofinansowaniach tutaj: https://www.rehabilitacja-wozki.ort-reha.pl
dsdddsdsa

Napisano: 29 sie 2014, 11:20

dsdddsdsa pisze:miałem podobną sytuacje i niestety dofinansowanie nie weszlo w zadną masę spadkową... bo to pomoc
wiecej o dofinansowaniach tutaj: https://www.rehabilitacja-wozki.ort-reha.pl
Czy byłbyś łaskaw się ........ z tymi wózkami. o.k. dofinansowanie = pomoc. Ale podpisana umowa zawiera zobowiązanie strony do pokrycia wkładu własnego i to stanowi spadek który spadkobierca przyjmuje bądź nie.
Gość

Napisano: 10 wrz 2014, 10:10

Też mamy teraz taką sytuację i będziemy wypłacać. Ale jakby ktoś z Was miał interpretację z Biura Pełnomocnika to napiszcie parę słów ;)
Malena

Strona 1 z 2    [ Posty: 16 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x