becik-koordynacja-czy tak - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 19 lis 2008, 14:02

Wiem że od lipca becik nie podlega koordynacji. Ale mam taki przypadek. Pan w tamtym roku pracował legalnie w Wielkiej Brytani, dziecko urodzone w grudniu 2007 roku. Dzis składa mi papiery na becik, ale przecież mógł złozyć do lipca tam, prawda?? Nadmieniam ze pracował legalnie i złożył tam papiery na rodzinne. W związku z tym wysłać papiery o becikowe do ROPS
~becia

Napisano: 20 lis 2008, 10:33

moim zdaniem raczej nie wysyłaj, bo i tak ROPS odeśle Ci papiery.
Ja miałam taki przypadek, że dziewczyna złożyła wniosek we wrześniu 2007 roku i był odesłany do ROPS. W tym roku w sierpniu ROPS mi go odesłał i musiałam go rozpatrzyć i wydać decyzję.
~eeee

Napisano: 20 lis 2008, 12:54

przecież becik nie podlega już koordynacji.
~mISIA

Napisano: 20 lis 2008, 13:03

no nie podlega. ale podlegał do lipca br., prawda?? I o to mi się rozchodzi. Bo Pan mógł wcześniej złożyć wniosek o BE
~becia

Napisano: 01 gru 2008, 23:34

Ale liczy się stan faktyczny tzn. teraz nie podlega koordynacji. Jeśli pobrał wczesniej za granicą to udało mu się i zyskał na tym.
~titina

Napisano: 02 gru 2008, 16:03

dokładnie ja też miałam taki przypadek i zadzwoniłam do ROPS i powiedzieli mi że nawet jat ktoś wcześniej pobrał to po prostu mu się udało i tyle a u nas może znów dostać.
ania
~ania
VIP
Od: 18 maja 2011, 16:30
Zajmuję się:

Napisano: 02 gru 2008, 18:00

Becik obecnie nie podlega koordynacji, a prawo nie działa wstecz, więc nie można stosować teraz przepisów, które nie już nie istnieją.
~@

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x