Becikowe - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]

Napisano: 15 kwie 2014, 9:46

Witam, mam pytanie.
W lutym urodziłam dziecko, z Ojcem dziecka nie żyje razem, ale nie zasądzam alimentów bo płaci dobrowolnie na dziecko.
Nie chce ciągnąc się po sądach, a poza tym to są też koszta. Tyle, że mam teraz problem z becikowym, ponieważ chcą jego dochody, a on pracuje za granicą i mi przekroczy. Czy ktoś miał podobną sytuacje i może mi pomóc, może wystarczy notarialne zaświadczenie, że dobrowolne płaci? O dodatkowe 1000 ani o rodzinne nie chcę się starać, chodzi mi o pierwsze 1000 zł.
DarSlo

Napisano: 15 kwie 2014, 9:49

jeśli nie masz rozwodu, zasądzonych alimentów to musisz wykazać tatusia nie ma innej opcji
Renia-nowa-

Napisano: 15 kwie 2014, 9:50

Renia-nowa- pisze:jeśli nie masz rozwodu, zasądzonych alimentów to musisz wykazać tatusia nie ma innej opcji
nie prawda .... może jako samotna ubiegac sie o becik bez alimentów
"Czy świat bardzo się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy, wkurwieni?" — Jonasz Kofta
„Kochająca osoba żyje w kochającym świecie. Wroga osoba żyje we wrogim świecie. Każdy, kogo spotykasz jest Twoim lustrem” - Ken Keyes
ewalu
Awatar użytkownika
VIP
Od: 12 maja 2011, 15:17
Zajmuję się:

Napisano: 15 kwie 2014, 9:52

No własnie różnie mi mówią, a w urzędzie trafiłam na wredną panią, co mi powiedziała ze ich moja sytuacja nie obchodzi. :cry:
DarSlo

Napisano: 15 kwie 2014, 9:54

ewalu pisze:
Renia-nowa- pisze:jeśli nie masz rozwodu, zasądzonych alimentów to musisz wykazać tatusia nie ma innej opcji
nie prawda .... może jako samotna ubiegac sie o becik bez alimentów
ewalu, a orientujesz się jakie dokumenty muszę wtedy przedstawić?
DarSlo

Napisano: 15 kwie 2014, 10:05

tak, a jak udowodni że jest samotna?????
Renia-nowa-

Napisano: 15 kwie 2014, 10:25

piszesz na oświadczeniu pod odpowiedzialnością karną że nie wychowuje z ojcem dziecka. art. 7 ust.5 nie dotyczy beciku!!!
olek.

Strona 1 z 1    [ Posty: 7 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x