becikowe a ojciec nieznany
Re: becikowe a ojciec nieznany
tak. pomimo tego, że zaznaczyłęm to i tak program odwołuje się do tego, że ona nie spełni definicji samotnego wychowania. cały czas wskazuje mi,ze były mąż ma zasądzone alimenty na starsze dzieci. oprócz tego, że zaznaczyłem przy tym ostatnim dziecku ojciec nieznany to i w danych dziecka nie podaje żadnego ojca. i dalej nie pomaga.
wygląda jakby program amazis nie dzielił mi tej rodziny na te 3 dzieci z alimentami od byłego męża i 1 dziecko z ojcem nieznanym. tak jakby automatycznie dopisywał to dziecko ostatnie do pozostałej trójki. tak wynika z komentarza jaki otrzymuje po rozpatrzeniu w programie.
-
- Starszy referent
- Zajmuję się:
- Kontakt:
ale przecież to jest tylko jedna rodzina, kobieta ma na 3 dzieci zasądzone alimenty a na jedno nie bo tatuś nieznany, nie pracuję na amazisie więc ci nie pomogę niestety
dzwoniłem do producenta programu. narazie nie wiedzą jak ten problem rozwiązać. może będą wiedzieli jutro. niby pierwszy raz otrzymali informację o takim problemie
Witam.Moglby ktos mi pomoc?czy to prawda,jezeli podam juz w szpitalu,ze ojciec jest nieznany,to nie dostane becikowego?za niecale dwa miesiace urodze blizniaki.
Sylwio ktos cię w błąd wprowadził....jednym z warunków kiedy nie dostałabyś becikowego na dzieci będzie fakt, jeżeli na zaświadczeniu lekarskim jakie przedłożysz przy ubieganiu się o becik będzie napisane że byłaś np. od 11 tygodnia pod opieka lekarską ... ten fakt pozbawia cię beciku
masz taką adnotację w uwagach, bo prawdopodobnie w momencie narodzin babeczka była jeszcze mężatką- przeczytaj dokładnie wyrok rozwodowy, lub postępowanie sądowe było w toku.Ale ja bym przyjęła , że jest samotnie wychowująca. Ja mam program familia- i żadnych problemów, tam \"doczepiasz\" informację o alimentach do dziecka: tak lub nie, przy czym do wyboru przy nie zaznaczasz opcje: ojciec dziecka nieznany jedno z rodziców nie żyje, powództwo odddalone, nie wychowuje samotnie.....
Oprócz becikowe a ojciec nieznany - Świadczenia rodzinne przeczytaj również:
becikowe nieletnia matka
wyrównanie a np
Rodzina
dla rodziny zastępczej
od kiedy zwrot?
dcyzja
Zgon wnioskodawcy.
becikowe a matka dziecka niepełnoletnia
becikowe odmowa
nienależnie pobrane dod. z tytułu opieki
zaadoptowane dziecko