Becikowe, a ojciec obywatel Egiptu - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 18 kwie 2024, 12:07

Proszę o pomoc, co zrobić w przypadku gdy na becikowe złożyła mi klientka obywatelka PL,a w składzie rodziny jest ich dziecko z nadanym nr PESEL jej mąż obywatel Egiptu bez nadanego nr PESEL, który przybył tutaj na podstawie jej zaproszenia w okresie od kwietnia 2024 roku do czerwca 2024 roku. Czy mam odmówić gdyż nie posiada karty pobytu – w przypadku cudzoziemca przebywającego na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej na podstawie zezwolenia na pobyt stały, zezwolenia na pobyt rezydenta długoterminowego Unii Europejskiej,
lub
2) kartę pobytu i decyzję o udzieleniu cudzoziemcowi zezwolenia na pobyt na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej lub
inny dokument uprawniający cudzoziemca do pobytu na terytorium Rzeczypospolitej Polskiej, który uprawnia do wykonywania pracy – w przypadku cudzoziemca innego niż cudzoziemiec wskazany w pkt 1.

Od Pana mam tylko Vise, zaświadczenie o zameldowaniu na pobyt czasowy oraz zaproszenie, nie wiem czy odmawiać czy się nie czepiać i przyznać becik?
Maciekk
Praktykant
Od: 09 kwie 2024, 9:43
Zajmuję się: SR

Napisano: 18 kwie 2024, 12:10

Pobyt badasz względem wnioskodawcy więc jak tu Pan przebywa to cię nie interesuje.
Szarak
Awatar użytkownika
VIP
Od: 22 mar 2017, 12:14
Zajmuję się: Multitasking

Napisano: 18 kwie 2024, 12:52

dochody męża niech Pani wykaże jako niepodlegające opodatkowaniu
~o~
VIP
Od: 08 mar 2017, 13:24
Zajmuję się: ŚR

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]