Proszę o podpowiedź
dziecko urodzone żywe w 5 m-cu ciąży brak na zaświadczeniu od lekarza daty wizyty w 3 trymestrze, czy becikowe się należy?
proszę o wypowiedzi
Nie, no to jest już ku*wa wręcz niewiarygodne! Ja rozumiem, że w urzędach mało płacą i ludzie są często z łapanki, ale do dziewięciu to liczyć umie nawet kilkuletnie dziecko.
I ja się pytam: jak ma być dobrze w tym kraju ? To co miałby lekarz sprawdzić- jak macica się zrosła? Czy ile pozostało tkanki tłuszczowej? No ręce idzie załamać.
Dziękuję Szanownej Loży Szyderców za wypowiedzi, ale chyba nigdy nie mieliście kontroli merytorycznej, czego Wam właśnie życzę.
Mimo tych zgryźliwych i nieprofesjonalnych postów pozdrawiam.
Zakładam, że wszyscy piszący w tym wątku mieliśmy tyle kontroli merytorycznych przez tyle lat, z tak różnych instytucji, że już więcej z tego zdążyliśmy zapomnieć niż ty się kiedykolwiek o kontrolach merytorycznych nauczysz. Widzieliśmy rzeczy w które wy ludzie nawet byście nie uwierzyli. Statki bojowe w ogniu sunące ku ramionom Oriona. Rozbłyski laserów w ciemnościach blisko Wrót Tannhausera. Manie kontroli do ciężkiej nie zwalnia od myślenia. Ja naprawdę myślałem przez moment, że to trolling, bo... jeśli kobieta urodziła w 5 miesiącu żywe dziecko, to trzeci trymestr ciąży w ogóle nie wystąpił, dlatego, że poród był w drugim. Wiesz ciąża trwa 9 miesięcy, pierwszy trymestr to pierwsze trzy miesiące, trzeci trymestr to ostatnie 3 miesiące. Środkowe trzy miesiące natomiast to trymestr drugi.
Świadczenie o które pytasz jest wypłacane w związku z urodzeniem żywego dziecka - a nie w związku z byciem w ciąży przez 9 miesięcy, zaświadczenie lekarskie ma potwierdzać czy kobieta w okresie ciąży była pod opieką lekarską - wymaganie zaświadczenia potwierdzającego wizytę u lekarza prowadzącego ciążę, po rozwiązaniu (sic!) to jest albo głupota albo sabotaż - tutaj wszystkie warunki do przyznania świadczenia masz spełnione, więc - wybacz - ale może mogłabyś się nad tym chwilę zastanowić?