becikowe oświadczenia - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]

Napisano: 31 sie 2011, 14:26

kochani weszły już te nieszczęsne oświadczenia zastanawiam się czy wołać zaświadczeń z ośrodka innej gminy o tym że nie pobierają tam jednorazowej zapomogi czy wystarczy jak we wniosku się drugi rodzic podpisze że nie pobiera. dotyczy to tych par którzy nie są razem zameldowani rzecz jasna. a może znów jakieś osobne oświadczenie z klauzurą przygotować że nie pobierają na terenie innej gminy? proszę o odpowiedź.
~ala159

Napisano: 31 sie 2011, 14:38

we wniosku masz oświadczenie iż drugi rodzic nie ubiegał sie o jednorazową zapomogę, ja wysyłam do drugiej gminy informacje, że u mnie został złożony wniosek i nastąpi wyplata
~INKA

Napisano: 31 sie 2011, 16:17

ja występuję do innego organu z wnioskiem o udostępnienie danych czy się ubiegał czy nie, przecież jak ktoś jest zameldowany w Krakowie a wniosek składa w Gdańsku to nie bedę kogoś wysyłać na drugi koniec Polski to jest nasz obowiązek to ustalić a nie klienta
~jaaaa

Napisano: 31 sie 2011, 22:17

Dzięki za odp.INKA ciekawe rozwiązanie przedstawiłaś chyba też tak zacznę robić jutro z kierownik to przedyskutuję. A co do jaaaa to jak ktoś dalej mieszkał to też tak robiłam a jak miał blisko to wysyłałam.
~ala159

Strona 1 z 1    [ Posty: 4 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x