kochani weszły już te nieszczęsne oświadczenia zastanawiam się czy wołać zaświadczeń z ośrodka innej gminy o tym że nie pobierają tam jednorazowej zapomogi czy wystarczy jak we wniosku się drugi rodzic podpisze że nie pobiera. dotyczy to tych par którzy nie są razem zameldowani rzecz jasna. a może znów jakieś osobne oświadczenie z klauzurą przygotować że nie pobierają na terenie innej gminy? proszę o odpowiedź.
we wniosku masz oświadczenie iż drugi rodzic nie ubiegał sie o jednorazową zapomogę, ja wysyłam do drugiej gminy informacje, że u mnie został złożony wniosek i nastąpi wyplata
ja występuję do innego organu z wnioskiem o udostępnienie danych czy się ubiegał czy nie, przecież jak ktoś jest zameldowany w Krakowie a wniosek składa w Gdańsku to nie bedę kogoś wysyłać na drugi koniec Polski to jest nasz obowiązek to ustalić a nie klienta
Dzięki za odp.INKA ciekawe rozwiązanie przedstawiłaś chyba też tak zacznę robić jutro z kierownik to przedyskutuję. A co do jaaaa to jak ktoś dalej mieszkał to też tak robiłam a jak miał blisko to wysyłałam.