becikowe -SKO uchyliło decyzję - Świadczenia rodzinne

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]

Napisano: 08 wrz 2010, 17:34

wniosek wypełniony następująco - miejsce zamieszkania Szwecja , zameldowania - miejscowość w POlsce ,zaświadczenie pieczątka czołówka Sztokholm ,wypisane po polsku i podpisane przez lekarza po polsku. Odmówiłam przyznania ,SKO uchyliło do ponownego rozpatrzenia. Uzasadnienie - w ocenie Kolegium zaświadczenie spełnia wymogi określone w art. 3 ustawy zmieniającej. Fakt,że zaśwaidczenie nie odpowiada wzorowi określonemu w rozporządzeniu nie stanowi przeszkody do przyznania zapomogi,ponieważ art 9 ust.8 ustawy został zmieniony przez art. 1 pkt.1 ustawy zmieniającej. ,także utraciło moc.
Jako drugie z powodów odmowy zamieszkiwanie w Szwecji- według SKO nie przesądza o tym , że faktycznie jest to jej miejsce zamieszkania w rozumieniu art.25k.c.
Co ma teraz zrobić, nie ma ich już w kraju ,przyjechali zameldowali dziecko i wyjechali . Może ktoś pomoże?

~liz

Napisano: 08 wrz 2010, 20:36

wywiad środowiskowy gdzie mieszkają zrób i kolejna odmowa
~marta

Napisano: 08 wrz 2010, 20:51

mi jak napisza oświadczenie pod opowiedzialnościa karna że w plsce mieszkają i kraju gdzie sie dziecko urodziło takie świadczenie nie przysługuje to mnie nie obchodzi jaki lekatz to wystawił tzn w jakim kraju i jakiej narodowości
~stary

Strona 1 z 1    [ Posty: 3 ]
NIE PRZEGAP WAŻNYCH INFORMACJI! POLUB NASZ PROFIL NA FACEBOOKU
[ ZAMKNIJ ]
Usuń ciasteczka witryny

x

x