Witam wszystkich,
jak możecie się domyślić złożyłem wniosek o becikowe i dostałem decyzję odmowną. Problem polega na tym że zarówno w roku 2015 jak i 2016 nie przekroczyliśmy z żoną progu 1922 netto.
Opiszę trochę sytuację:
W czerwcu urodziła nam się córka więc po wcześniejszym policzeniu średniej, złożyliśmy wniosek do urzędu o przyznanie becikowego ( złożyliśmy w sierpniu, a odpowiedź jest z dzisiaj 20.09).
Między 11.2013 a 08.2016 pracowałem u jednego pracodawcy po czym we wrześniu zmieniłem pracodawcę gdzie zarobki wyraźnie mi wzrosły. Żona pracowała cały czas u jednego pracodawcy.
Urząd rozpatrując nasz wniosek wziął pod uwagę średnie zarobki mojej żony z 2015 roku i nie wiedzieć dlaczego tylko 1 moją wypłatę za październik 10.2016 (taki dokument miałem dostarczyć). W sumie wyszedł dochód mniej więcej 2100zł na 3 osoby.
Moje pytania:
1.Dlaczego urząd nie rozpatruje mojego dochodu 2015(dokumenty dostał)lub całego 2016?
2 Dlaczego wziął pod uwagę tylko 1 wypłatę w roku 2016 - przecież to mogła być premia?
3. Czym jest dochód utracony i czy jest to cały okres 11.2013-08.2016(jak to wykorzystać?)?
Proszę o pilną odpowiedź gdyż w razie czego muszę mieć czas na sporządzenie pisma odwoławczego.